Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Setmana Bio promociona els productes ecològics de l'Alt Urgell i la Cerdanya

La Setmana Bio promociona els productes ecològics de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Aquest dijous es farà una jornada tècnica i un sopar-col·loqui al restaurant Paisatges de la Seu. Divendres també s'oferirà l'activitat a l'Hotel Muntanya de Prullans
Setmana Bio
07/06/2017 18:43

L'Alt Urgell i la Cerdanya donen a conèixer els seus aliments ecològics en el marc de la Setmana Bio, que promociona arreu de Catalunya els productors de proximitat i de qualitat.

Aquest dijous, el restaurant Paisatges de la Seu acollirà la Jornada Tècnica 'Els beneficis per a la salut de consumir productes ecològics'. Després de la introducció a càrrec de la dinamitzadora de Producció Agrària Ecològica a l'Alt Urgell i Cerdanya, Núria Fontanet, a partir de 2/4 de 8 del vespre hi haurà una xerrada d'Ivet Ribot, dietista i nutricionista que actualment treballa a l'Hospital de Cerdanya i és docent del Màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya. Tot seguit, a 2/4 de 9 començarà un sopar de productes agraris locals, per al qual sí que cal fer reserva prèvia al restaurant.

Des del Departament d'Agricultura destaquen que actualment "l’Alt Urgell es caracteritza per disposar d’una producció agrícola i ramadera de qualitat, que ha perdurat al llarg dels anys i que de mica en mica es va especialitzant amb sistemes de  producció agrària ecològica i millora dels canals de comercialització perquè sigui més fàcil arribar al consumidor final". Les dades recollides al Baròmetre 2015 de percepció i consum de productes ecològics indiquen que "el consumidor valora molt especialment l’aspecte saludable dels aliments".

La Setmana Bio també programa aquest mateix acte per divendres, dia 9, a l'Hotel Muntanya de Prullans, amb el sopar-col·loqui a partir de les 9 del vespre.

Establiments adherits

D'altra banda, al llarg de la setmana sis comerços i cinc restaurants d'ambdues comarques s'han adherit a l'esdeveniment i ofereixen els productes ecològics del territori. Són les botigues Herbes i Coses, Remeis (la Seu), Finestra de Maig (Noves de Segre), La Flor de la Vida (Bellver), Violeta d'aigua (Puigcerdà) i El Rebost de Puigcerdà; i pel que fa als restaurants, Paisatges (la Seu), Arç-Cerdanya Ecoresort (Prullans), Cal Jet (Ger), l'Hotel del Prado (Puigcerdà) i l'Hostal d'Éller.