Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Setmana de Caça de l'Isard d'Andorra es tanca amb 80 captures

La Setmana de Caça de l'Isard d'Andorra es tanca amb 80 captures

Els Agents Rurals han obert un expedient per una acció furtiva en territori català. Enguany hi han pres part 537 caçadors agrupats en 44 colles
Control dels Agents Rurals a la zona fronterera amb Andorra
25/09/2018 12:55

La Setmana de Caça de l’Isard a Andorra s’ha tancat amb un total de 80 captures, de les 96 que s’havien autoritzat, segons ha informat el Govern andorrà en un comunicat. Es confirma així la tendència a la baixa del nombre d’animals abatuts, que es queda per sota del nombre de peces adjudicades. Des del Cos de Banders ho atribueixen al fet que els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre.

Durant els darrers dies, des de territori català, els Agents Rurals de la Generalitat han detectat la caça d'un isard de forma furtiva. Una infracció que han notificat als Banders perquè prenguin la decisió que considerin oportuna. Tots dos cossos es coordinen aquests dies per controlar possibles infraccions en zones frontereres. Els Agents Rurals també han informat que han inspeccionat caçadors que entraven a Catalunya amb isards abatuts, si bé ha matisat que tots estaven precintats correctament. Fora de l'activitat de caça, els darrers dies han detectat infraccions comeses per d'altres usuaris dels espais naturals pròxims al límit amb Andorra, com ara per circulació motoritzada i per fer un foc d'esbarjo. A més a més, han denunciat dos propietaris de dos gossos per no tenir-los controlats.

La setmana de la caça d’enguany va començar el 16 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge passat, dia 23. Hi han participat 537 caçadors agrupats en un total de 44 colles. Dins del territori andorrà, s'ha tancat amb un total de quatre expedients sancionadors per infraccions diverses: abatre un mufló quan aquest període de caça no ho permet, ferir un isard i no comunicar-ho al Cos de Banders, superar en una el nombre de captures adjudicades a una colla, i abatre un isard i no anellar-lo.

Col·laboració per conèixer l'estat de salut dels isards

L'activitat també ha servit per recollir 49 mostres de melsa que permeten al departament de Medi Ambient conèixer l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. En aquest sentit, des del Cos de Banders s’agraeix la participació dels caçadors tant en la recollida de mostres biològiques dels animals com en el recompte general.

També es valora molt positivament la zona establerta a la boca nord del túnel de les Dos Valires per efectuar el control dels isards abatuts. En aquest punt es van controlar 72 isards. La resta (8) van ser controlats pels efectius del Cos de Banders distribuïts pel territori. El termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 8 d’octubre.