Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La setmana de la caça de l’isard d'Andorra es tanca amb un total de 117 captures

La setmana de la caça de l’isard d'Andorra es tanca amb un total de 117 captures

La climatologia adversa ha fet que no s'hagin esgotat les 143 captures permeses. A la campanya hi han participat 555 caçadors
Isard (Foto: Gencat)
18/09/2017 17:45

La setmana de la caça de l’isard a Andorra s’ha tancat amb un total de 117 captures, de les 143 que s’havien autoritzat. Tanmateix, aquest balanç no és definitiu, ja que els caçadors disposen de 24 hores des de la captura fins al control morfobiomètric de la peça capturada per part del Cos de Banders i, per tant, durant aquest dilluns encara es podria registrar alguna captura més.

El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, considera que el fet que no s’hagin esgotat el total de captures autoritzades respon a la climatologia adversa dels darrers dies de la setmana. A més, apunta que els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre i per això no n’assoleixen el total.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 10 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 17 amb la participació de 555 caçadors, agrupats en un total de 52 colles.

Balanç positiu

El balanç de la setmana és positiu, tot i que s’han registrat un total de tres expedients sancionadors, que fan referència, en els tres casos, a situacions en què s’ha caçat un isard i no s’ha anellat. Les persones afectades s’exposen a una sanció econòmica i a la retirada de la llicència de caça durant tres temporades.

Des del Cos de Banders s’ha volgut remarcar i agrair la participació dels caçadors tant en el recompte general com en la recollida de mostres biològiques de l’animal, que permetrà conèixer l’estat de salut de la cabana.