Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La setmana del Medi Ambient s’inicia a Andorra amb la presentació dels indicadors del 2014

La setmana del Medi Ambient s’inicia a Andorra amb la presentació dels indicadors del 2014

Les dades s'han centrat en l'estat de l'aigua, el reciclatge o la qualitat acústica, entre d'altres
01/06/2015 18:13

El Departament de Medi Ambient d'Andorra ha programat un seguit d’actes amb motiu de la Setmana del Medi Ambient. Les activitats han començat aquest dilluns amb la presentació dels indicadors ambientals del 2014. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat les dades, començant per les referents al Centre Andorra Sostenible (CAS).

En relació amb l’evolució dels usuaris del CAS, ha assenyalat que cada any s’incrementen i, a més, el percentatge que fa referència als escolars és el que augmenta més anualment. També ha destacat que el 38% dels alumnes del país estudien en una Escola Verda, que 296 ciclistes van participar a la Bicicletada del 2014 i que es van recaptar 843 telèfons mòbils al llarg del darrer any.

Pel que fa als indicadors de l’aigua, Rossell ha assenyalat que el 72% de les aigües superficials d'Andorra han registrat una qualitat bona o excel·lent. L’objectiu per al 2020 és que la totalitat de les aigües estiguin en aquests paràmetres, i ha indicat que es treballa perquè sigui així. La despesa hídrica ha afegit que és de 98,1 milions de metres cúbics en usos no consumptius i 14,8 milions de metres cúbics en usos consumptius.

Residus

Quant als residus, els indicadors mostren que durant el 2014, el 53% de les fraccions de paper, cartró, vidre i envasos s’han recollit de manera selectiva i s’han destinat al reciclatge. El Pla Nacional de Residus situa per al 2015 la recollida selectiva del vidre en el 80%, la del paper i cartró en el 75% i la dels envasos en el 25%. Al 2014 aquests indicadors es van situar en el 72%, en el cas del vidre; el 62%, pel que fa al paper i cartró, i el 22% en envasos.

El director general de Medi Ambient també ha exposat públicament altres dades, com la qualitat acústica, que al 2014 s’ha situat en el 90% dels casos en excel·lent i bona, i la qualitat de l’aire, que ha arribat al 93% en aquestes dues categories.

Durant l’any s’han dut a terme també diverses accions en favor del paisatge, entre les quals destaca la recollida de 23 fotodenúncies i la participació de 102 persones al tercer Concurs de fotografia digital L’Andorra dels paisatges.

Més activitats

Per continuar amb la celebració de la setmana del Medi Ambient, dijous tindrà lloc als Cinemes Illa Carmenany la projecció del film ‘La teoria del Todo’, a les 20 hores, amb entrada gratuïta i aforament limitat, reservant les entrades al Centre Andorra Sostenible. Divendres, que és el Dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, el 5è Fòrum de les Escoles Verdes d’Andorra.