Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà el I Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat

La Seu acollirà el I Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat

L'esdeveniment tindrà lloc a la Sala de Sant Domènec el 24 i 25 d'octubre. Més de 130 editors i professionals de l'àmbit de la comunicació d'arreu del Pirineu compartiran experiències i reflexionaran sobre el seu present i futur
Primer Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat
16/10/2019 19:55

La Seu d’Urgell acollirà el 24 i 25 d’octubre el 1r Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, sota el lema “Dinamitzant el territori: model de negoci, tecnologia i comunitats”. L’esdeveniment serà el punt de trobada de més de 130 editors i professionals de mitjans de proximitat dels Pirineus, que compartiran experiències i reflexionaran sobre el seu present i futur.

Les ponències i activitats seran una oportunitat per conèixer què està passant al món dels mitjans de proximitat i mostrar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies per a desenvolupar nous models de negoci i dinamitzar les comunitats properes. Al mateix temps, es vol que esdevinguin una eina de debat per contribuir a construir un espai propi de comunicació.

El congrés, que es farà a la Sala de Sant Domènec, s'adreça a professionals de la informació i comunicació que creuen que fer periodisme és "innovar", i que volen gaudir d'uns mitjans d'informació propis amb més capacitat informativa i amb les característiques necessàries per fer un discurs de proximitat i clarament pirinenc. Així mateix, l'organització apunta al fet que les jornades miraran cap al futur "perquè els mitjans seran un canal bàsic per connectar, debatre i trobar-se amb els joves, els diferents talents i les iniciatives diverses que s'impulsen arreu del territori".

Eixos temàtics

Els eixos temàtics del programa són la funció social dels mitjans de proximitat, el model de negoci, les mètriques aplicades als mitjans de proximitat, el paper del finançament públic i la promoció de la llengua. Les ponències, tallers i debats versaran sobre tecnologia, intel·ligència artificial i eines aplicades als mitjans. També es parlarà de la creació de bots, traduccions, podcasts, màrqueting conversacional o estudis de gènere. A més a més, es mostraran casos vinculats als nous models d'ingressos i es comprovarà que els mitjans de proximitat són uns autèntics dinamitzadors del territori amb l'explicació de casos de promoció del comerç, l'emprenedoria local i la creació de comunitats.

Pel que fa als ponents, hi haurà representants de la BBC, experts com el navarrès Ramon Salaverría o membres de l’observatori de mitjans Behategia. El programa inclou també l'exposició de pràctiques periodístiques, tecnològiques i empresarials impulsades per editors de mitjans d’arreu dels Pirineus.

Primera edició

És la primera vegada que se celebra un congrés de mitjans de proximitat al bell mig del Pirineu. L'esdeveniment ha estat un projecte desenvolupat en xarxa, que ha impulsat l’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) amb la participació de les associacions basques, Hekimen i Tokikom, i professors d’Universitats, i la dinamització de Mediàtic. El CIMP gaudeix de la complicitat i col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, Naturgy, Fundació puntCAT i OJD, el patrocini de les empreses Cadí i Taurus, a més del suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el Govern Basc, el Govern de Navarra i Euskara Bidea, entre d’altres institucions.

Programa del congrés