Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu i Andorra acolliran el III Congrés Internacional d'Història dels Pirineus

La Seu i Andorra acolliran el III Congrés Internacional d'Història dels Pirineus

La trobada, que tindrà lloc el 16, 17 i 18 de juny del 2017, l'organitzarà el Centre Associat de la UNED a la Seu d'Urgell, l'Institut d'Estudis Andorrans i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell
Uned La Seu
14/11/2016 13:55

Els dies 16,17 i 18 de juny de l'any que ve tindrà lloc a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella el III Congrés Internacional d’Història dels Pirineus, organitzat pel Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Comú d’Andorra la Vella i el Bisbat d’Urgell. 

La iniciativa es duu a terme amb la voluntat de recuperar i donar continuïtat als dos congressos anteriors, organitzats pels Centres Associats de la UNED a Cervera (1988) i Girona (1998), i té per objectiu "crear un espai de reunió, debat i intercanvi d’idees que permeti aprofundir en la història dels Pirineus des d’una perspectiva transversal, per superar el tradicional buit experimentat en la producció historiogràfica pirinenca".

Les ponències se centraran en l'anàlisi de cinc aspectes que marquen la història del Pirineu: les realitats politiques i administratives en l’àmbit pirinenc; la producció i intercanvi en el marc d’una economia de muntanya; la diversificació social de les comunitats pirinenques; l'assentament i hàbitat en un medi complex; i l'expressió artística i cultural als Pirineus.

Les ponències estaran impartides per reconeguts historiadors, bons coneixedors de la realitat pirinenca. Així mateix, es reservarà un espai per a la presentació de comunicacions, prèvia validació del Comitè Cientific del Congrés.

Pròximament, totes aquelles persones que vulguin assistir al Congrés o vulguin presentar les seves comunicacions, podran formalitzar la seva inscripció a partir de la pàgina web del Congrés. El preu general d’inscripció serà de 50 eruos fins a l’1 d’abril de 2017, i de 100 euros a partir d’aquesta data i fins al 10 de juny del 2017.