Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà enguany l'onzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

La Seu acollirà enguany l'onzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

L'esdeveniment, coorganitzat per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, es farà el 4, 5 i 6 d'octubre, i estarà dedicat als pobles abandonats als Pirineus. L'entitat alturgellenca celebra el 2019 el seu desè aniversari
Imatge del 1907 de Bordius (Canejan, Val d’Aran), abandonat el 2009. Autor: Juli Soler i Santaló. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya.
07/02/2019 19:40

La Seu d'Urgell acollirà el 4, 5 i 6 d’octubre l’onzena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner.

En aquesta ocasió, el col·loqui durà per títol “Els pobles abandonats al Pirineus: causes i conseqüències”, i analitzarà les causes i la incidència dels processos de despoblament des de l'edat mitjana fins a l'actualitat, així com les diferents realitats que aquests han generat, les seves representacions i les possibles propostes del futur per als territoris que l'han patit.

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell coorganitzarà el congrés en el marc d'un calendari d'activitats per celebrar el seu desè aniversari. Des de l'entitat s'assenyala que el Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs és "un dels actes rellevants a nivell de recerca pirinenca amb una trajectòria consolidada i reconeguda".

Comunicacions i comunicacions-pòsters

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta a l’adreça . Ha de ser en forma de resum i amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini de presentació finalitzarà el 15 de juliol de 2019.

Inscripció

El preu de la inscripció general serà de 65 euros i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants–, de 50 euros. El preu dóna dret al dinar de dissabte, als sopars de divendres i dissabte i a les activitats complementàries que es programin al llarg del col·loqui. El dinar de diumenge no hi està inclòs.

La inscripció es podrà fer abans del 27 de setembre per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta que s'habilitarà a partir del març a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs).