Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà la trobada més important d'Europa sobre esports a la natura

La Seu acollirà la trobada més important d'Europa sobre esports a la natura

Avancen els preparatius per a l'esdeveniment, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre. El IV Congrés Nature&Sports Euro'Meet (ENOS 2017) comptarà amb la participació de 150 professionals
Presentació del congrés ENOS2017
13/09/2017 17:50

La Seu continua els preparatius per acollir del 27 al 29 de setembre el IV Congrés Nature&Sports Euro'Meet (ENOS2017), la trobada més important d'Europa sobre esports al medi natural o a l'aire lliure. L'esdeveniment internacional comptarà amb la participació de 150 professionals. Els congressistes procediran en la seva majoria de França, però també de països escandinaus, com Dinamarca i Noruega, o africans, com Nigèria i Kènia. Entre els assistents també n'hi haurà de la Gran Bretanya, Irlanda, Bulgària, Portugal, Itàlia, a més de Catalunya i Espanya.

La presentació del congrés s'ha dut a terme aquest dimecres a la Seu d'Urgell, en una roda de premsa a la que han assistit l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; el subdirector d’estudis d’INEFC Barcelona, Eduard Inglés, i el director del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, David Vallvé.

Batalla ha remarcat que la celebració del congrés a la capital urgellenca significa posicionar-la "com a ciutat de referència en l’àmbit de la natura i l’esport, definint-se molt bé la doble vocació que té”. I ha afegit: "Un esdeveniment d'aquesta importància farà que els participants coneguin la Seu com un territori referent al sud d'Europa en la pràctica dels esports a la natura, fet que entronca amb la vocació turística i esportiva del territori". Per Batalla, "un dels llegats del congrés serà el coneixement que es posarà en comú per donar resposta als reptes del turisme esportiu, plantejats al voltant de la concilicació entre natura i esport".

El congrés, que organitzen conjuntament l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), compta també amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’IDAPA i la Generalitat de Catalunya amb la marca Pirineus.

Programa

Eduard Inglés, subdirector d’estudis d’INEFC Barcelona, institució que ostenta la presidència del comitè científic del Congrés Natura i Esport 2017, ha explicat el contingut del programa de l'esdeveniment i les ponències que hi ha programades per a les tres jornades. Així, Inglés ha avançat que les propostes giraran entorn la sostenibilitat, a través de 4 eixos principals: l’econòmic (Turisme actiu), el social (Esport en el medi natural i benestar personal), l’ecològic (Esport en reserves naturals) i l’institucional (Grans esdeveniments en medi natural). Cadascun d’aquests eixos es desplegarà a través de 2 ponents convidats per l’organització i de les aportacions dels mateixos congressistes.

Respecte als ponents, en destaquen Enric Truñó, responsable del projecte de la candidatura dels Jocs Olímpic d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022; Enric Torres, director de Turisme Andorra; Javier Gómez Limón, d’Europark Spain, o el doctor Peter Varley, de la Universitat Napier d’Edimburg, entre d’altres.

Activitats paral·leles

Els assistents al congrés podran realitzar pràctiques a la natura al Rafting Parc, a les hípiques del territori, BTT, entre d’altres activitats esportives. També presenciaran demostracions dels GRAE i de marxa nòrdica. L'esdeveniment es desenvoluparà durant les tres jornades en dues sessions simultànies que tindran lloc tant a la sala Sant Domènec com al CETAP-Telecentre la Seu d’Urgell.

El programa complet es pot consultar al web de Turisme Seu.

Inauguració 

El 4t Congrés Natura i Esports s’inaugurarà dimecres 27 de setembre a dos quarts de deu del matí en un acte que tindrà lloc a la sala Sant Domènec amb les intervencions de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el director d’INEFC Jordi Solà; el president de COPLEFC, Pere Manuel, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. 

L’atleta i abanderada d’aquest congrés Emma Roca serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural.