Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà la primera Jornada Pedagògica d'educació infantil, primària i secundària

La Seu acollirà la primera Jornada Pedagògica d'educació infantil, primària i secundària

La nova proposta formativa, que serà l'1 d'abril al CETAP, la impulsen la Xarxa Aigüerola i l'Associació Rosa Sensat amb l'objectiu de renovar la tasca dels mestres. Entre els ponents hi haurà Gino Ferri i Carme Alemany
I Jornada Pedagògica d'Educació Infantil, Primària i Secundària
15/03/2017 12:25

La Xarxa Aigüerola i l'Associació de Mestres Rosa Sensat organitzaran a la Seu d'Urgell la primera edició de les Jornades Pedagògiques d'Educació Infantil, Primària i Secundària, amb el lema 'Repensem l'Escola d'Avui: Una altra educació és possible'. La trobada professional està prevista per al dissabte 1 d'abril, des de les 9 del matí, al CETAP-Telecentre, al recinte de Les Monges.

Els organitzadors han avançat que la nova proposta formativa comptarà "amb convidats de la talla de Gino Ferri i Carme Alemany", amb l'objectiu de "reflexionar sobre com organitzem l’escola". Des de la Xarxa Aigüerola defensen "caminar cap a una escola coherent amb els nostres principis i el nostre temps"; i concretament, "una escola que escolta, respecta i acull els interessos, els ritmes i les necessitats dels infants" i que "batega amb les seves descobertes i interrogants". 

En la nova jornada, els promotors es proposen "repensar l’escola, que vol dir parlar del temps, de l’organització dels espais i els materials i també del paper de l’adult, que mira, escolta i acompanya amorosament els infants que té al davant".

Gino Ferri és un reconegut educador de Reggio Emilia (Itàlia), amb més de 25 anys de trajectòria en l'assessorament d'escoles infantils, i que actualment està treballant amb centres educatius de Catalunya, amb l'objectiu de canviar un model que considera massa rígid. De la seva part, Carme Alemany Miralpeix ha estat mestra d'educació infantil durant 34 anys a l'escola pública El Roure Gros, on ha exercit com a directora, cap d'estudis i responsable pedagògica. Actualment, com a mestra jubilada, és membre del consell de formació de l'Associació Rosa Sensat, assessora d'altres escoles i participa en el projecte europeu UNAWE de divulgació de l'astronomia entre els infants.