Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà una sessió de presentació del pla Inuncat

La Seu acollirà una sessió de presentació del pla Inuncat

Anirà adreçada a bona part dels ajuntaments de l'Alt Pirineu i Aran, que estan obligats a tenir un pla de prevenció d'inundacions
La Seu d'Urgell
25/09/2007 12:57

La Seu d'Urgell acollirà una de les sessions de presentació del nou Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), concretament la que anirà adreçada als ajuntaments de l'Alt Pirineu i Aran.

Les primeres sessions de treball es fan aquest dimarts mateix, a Barcelona i a Mataró, i van adreçades als ajuntaments de l'àrea metropolitana. Més endavant, al llarg del mes d'octubre i en dates encara per determinar, es duran a terme les mateixes sessions de treball a la Seu, Tarragona, Tortosa, Girona, Figueres, Manresa, Vic i Lleida, amb els municipis de cadascuna d'aquestes zones.

A les sessions hi estan convocats753 municipis -la gran majoria dels de Catalunya- que, segons l'Inuncat, estan obligats a disposar d'un Pla d'Actuació Municipal (PAM) amb què prevenir emergències causades per les pluges. A més a més, d'aquests 753 consistoris n'hi ha 501 que han de tenir previst com fer front als aiguats quan arriben. Finalment, un grup menor, 252, tenen determinats diferents graus de vulnerabilitat als episodis de pluja. En el cas del Pirineu, les poblacions amb més risc són les situades més a la vora dels rius.

En les presentacions prendran part tècnics de la Direcció General de Protecció Civil, del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Els ponents explicaran als representants municipals el funcionament del Pla Inuncat i les mesures de prevenció de les emergències causades per la pluja.

Així per exemple, els representants de l'SMC explicaran el funcionament de la xarxa de vigilància de fenòmens meteorològics, el sistema de predicció i el contingut de diferents estudis climàtics en què s'ha basat l'Inuncat a l'hora de definir zones de risc.

Els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua comentaran els criteris que s'han seguit per delimitar zones inundables. Per la seva banda, els tècnics de la Direcció General de Protecció Civil repassaran el funcionament dels protocols d'actuació previstos en el Pla, i que abasten des del moment en què s'emeten butlletins de predicció de pluges fins al de l'arribada de les tempestes.