Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acorda recolzar la Marxa Som

La Seu acorda recolzar la Marxa Som

El consistori aprova la moció presentada per ERC, amb el suport de CDC i la CUP i l'abstenció de Compromís. La ruta, que recorrerà tot Catalunya per camins locals, és previst que faci parada a la ciutat el 25 de juny vinent
Mapa de la Marxa Som
29/12/2015 10:25

L'Ajuntament de la Seu recolzarà el pas per la ciutat de la Marxa Som, una caminada popular que vol recórrer tot Catalunya per divulgar-ne el patrimoni natural i cultural i alhora reivindicar la llibertat del país i la democràcia participativa. El consistori ha acordat adherir-s'hi mitjançant una moció presentada per ERC, amb el suport també de CDC i la CUP i l'abstenció del grup de Compromís.

La Marxa Som s'inspira en els recorreguts d'El Camí, una sèrie de rutes que permeten recórrer a peu, en bicicleta o a cavall totes les comarques catalanes. En aquest cas, el projecte s'ha estructurat en quatre columnes, una de les quals, la de ponent, començarà a Puigcerdà el 22 de juny vinent i és previst que faci parada a la Seu el 25 de juny. Les parades dels dies anteriors seran a Martinet i Arsèguel; i les següents, a Castellbò i Montenartró. El portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana, ha defensat que la presència a la ruta pot ser beneficiosa per a sectors com ara l'hostaleria i el comerç i també per a la promoció de la ciutat.

Des de l'equip de govern, la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Font, va expressar el suport a l'activitat però va matisar que aquest estarà condicionat a la disponibilitat de l'Ajuntament per aquelles dates, atès que inicialment la moció demana que es posi a disposició dels organitzadors personal i instal·lacions municipals, difusió de l'esdeveniment, espai per als caminants, atenció mèdica i una aportació de 150 euros.

Des de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig va mostrar-se d'acord amb qualsevol activitat que serveixi per promocionar la Seu, però va expressar els dubtes sobre l'impacte econòmic real d'aquesta proposta, de la qual també va qüestionar-ne el rerefons polític. Ordeig també va considerar que fer-hi una aportació econòmica podia ser vist com un greuge respecte d'activitats que s'organitzen dins de la ciutat.

La Marxa Som es vol organitzar mitjançant diferents assemblees locals que s'encarreguin de l'arribada dels caminants a cada població. Els promotors ofereixen la possibilitat que comerços, restaurants i allotjaments també s'hi adhereixin com a establiments preferents per als participants.