Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu actualitzarà l'inventari de barreres arquitectòniques del Pla de Mobilitat

La Seu actualitzarà l'inventari de barreres arquitectòniques del Pla de Mobilitat

Aprovada per unanimitat una moció d'ERC per valorar les actuacions de millora de l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. El ple urgellenc també ha donat el vistiplau a una moció de suport al dret a morir dignament
Eliminació de barreres arquitectòniques
11/05/2017 14:20

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una proposta per actualitzar l'inventari de barreres arquitectòniques del Pla de Mobilitat de la ciutat i disposar d'una valoració de les actuacions prioritàries per millorar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. La moció, presentada per ERC, va rebre el vistiplau de tots els grups municipals (PDeCAT, Compromís i la CUP).

El text consensuat se centra en el fet que "encara existeixen nombroses barreres tant a la via pública com en els edificis municipals, entre els quals també s'hi inclouen les dependències de l'Ajuntament", va explicar el portaveu republicà Francesc Viaplana. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va defensar la feina feta en aquest àmbit, tot i reconèixer que "queda molt camí per recórrer" i va argumentar que "hi ha aspectes de la normativa que han anat canviant i són difícils de complir". Així mateix, va lamentar que el consistori no pot créixer en recursos humans per dur a terme de forma definitiva i ràpida totes les obres.

L'equip de govern (PDeCAT) va esmenar la moció d'ERC comprometent-se a posar al dia l'inventari i garantint econòmicament la continuïtat dels treballs. Pel que fa a la resta de grups, el regidor Joan Barrera, de Compromís, va donar suport a la moció i va recordar que el mes de desembre passat el seu partit també en va presentar una en el mateix sentit. "Sabem que cal molta feina i ha de ser una aposta decidida", va indicar. Pau Lozano, de la CUP, malgrat preferir que la petició s'hagués centrat en dates concretes, també va votar a favor de la mesura.

Voluntats anticipades

En relació amb les mocions, ERC la Seu també va plantejar al plenari una moció de suport al Dret a Morir Dignament. El text va obtenir el suport de tots els grups municipals, que es van mostrar a favor de dur a terme mesures divulgatives sobre aquesta qüestió i la formalització del document de voluntats anticipades, a més de col·laborar amb el Parlament de Catalunya en la simplificació dels tràmits. Finalment, la moció recolza el Parlament de Catalunya en la seva defensa de la regularització sobre la despenalització de l'eutanàsia al Congrés dels Diputats.