Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull les proves de selectivitat per a alumnes pirinencs

La Seu acull les proves de selectivitat per a alumnes pirinencs

Enguany s'hi presenten 132 alumnes, entre l'Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars Sobirà
12/06/2007 12:12

Per cinquè any consecutiu, entre aquest dimarts i dijous, el centre cultural Les Monges de La Seu d’Urgell acull les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) per als alumnes de segon curs de batxillerat dels instituts IES Joan Brudieu de La Seu (Alt Urgell), l’IES Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya) i l’IES Hug Roger III de Sort (Pallars Sobirà).

Les proves de selectivitat s’han iniciat a les 9 del matí a l’Escola Municipal de Música i a la UNED, mentre que els alumnes de batxillerat artístic les realitzen a l’espai que ocupa l’Escola Municipal d’Art. Concretament les PAU s’estructuren en dues parts: la primera inclou matèries comunes de segon curs de batxillerat i consta d’exercicis de llengua catalana i literatura, llengua estrangera i història o filosofia. La segona part consta de tres exercicis corresponents a matèries de la via d’accés escollida per l’alumne i cursades a segon curs de batxillerat.

Dels 132 alumnes que s’examinaran a La Seu d’Urgell, 24 ho faran de la via cientificotècnica (via 1); 29 de la via de ciències de la salut (via 2); 18 de la via d’humanitats (via 3); 47 de la via de ciències socials (via 4); 7 de les vies 1 i 2 (que combinen la via cientificotècnica i la via de ciències de salut); i 7 alumnes de la via d’arts (via 5).

El tinent d’alcalde d’Educació de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Lluís Biosca, ha destacat “la gran importància que té per l’alumnat de La Seu, l’Alt Urgell i comarques veïnes el poder realitzar les PAU sense necessitat de desplaçar-se ni estar fora de casa, estalviant temps i diners a les famílies i facilitant una major comoditat als estudiants per tal de realitzar aquestes proves que marcaran la seva nota final d’accés a la universitat”.

La qualificació definitiva de les PAU s’obté fent la mitjana ponderada entre la nota mitjana de l’expedient del batxillerat i la nota derivada dels exàmens que es fan durant les proves. La nota del batxillerat suposa el 60% i la de les proves el 40% d’aquesta qualificació definitiva.

Les proves d’accés a la universitat tenen com a objectiu valorar la maduresa acadèmica dels estudiants i avaluar-ne els continguts i les competències adquirides en el batxillerat. Els exàmens permeten mostrar competències acadèmiques bàsiques i, en general, la formació adquirida tant en les matèries comunes com en les de modalitat.

  • Selectivitat
  • Selectivitat 2