Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu aposta pel turisme històric amb 'L'Espai Ermengol'

La Seu aposta pel turisme històric amb 'L'Espai Ermengol'

El projecte compta amb una subvenció de 650.000 euros dels fons Feder El centre, que tractarà sobre la ciutat d'Urgell, el bisbe Ermengol i el món del formatge, s'ubicarà en un immoble situat al nucli antic de la Seu
Retaule de Sant Ermengol
04/09/2009 14:43

La Seu ha fet una aposta ferma pel turisme històric i crearà 'L'Espai Ermengol', tot coincidint amb el mil.lenari del bisbe d'Urgell. L'Ajuntament de la Seu invertirà 1,3 milions d'euros en aquest projecte orientat a dinamitzar el municipi, especialment el nucli antic, i donar-lo a conèixer arreu. Aquesta proposta, inclosa dins la Ruta Pirineus Comtals del departament d'Innovació, Universitats i Empresa, comptarà amb una subvenció de 650.000 euros provinents del fons europeu Feder.

'L'Espai Ermengol' vol ser un centre de coneixement, difusió i informació de les singularitats que han fet de la capital urgellenca un referent als Pirineus. La seva ubicació física està prevista en un immoble situat al nucli antic de la Seu, concretament al carrer Major, número 8. El regidor de Turisme de l'Ajuntament urgellenc, Miquel Caminal, subratlla la potencialitat del projecte, "que ha de poder aportar un turisme constant i no basat en un 'boom' del moment o de temporada". Caminal remarca que "cal afegir nous valors a la nostra oferta i aconseguir que amb itineraris com al Ruta dels Pirineus Comtals la gent es quedi a casa nostra".

El projecte preveu la construcció d'un centre obert, dinàmic i innovador, "amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur". S'estructurarà entorn a tres exposicions pemanents relacionades amb els tres àmbits dels projecte, cadascuna amb caràcter propi, però amb un mateix fil de connexió. Els tres àmbits que es tractaran són la ciutat l'Urgell, el bisbe Ermengol i el món del formatge.

En aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha felicitat per l'empenta que suposarà per a la proposta els ajuts del fons Feder. Per Batalla, "iniciatives com aquesta ajuden a valoritzar el territori pirinenc i potenciar-ne els seus atractius". L'alcalde urgellenc ha assegurat que l'abast del projecte serà important com a reclam turístic.

L'exposició permanent sobre la figura del bisbe Ermengol està especialment justificada pel fet que l'any 2010 se celebrarà el mil.lenari de l'inici del seu episcopat. L'Ajuntament de la Seu vol completar el finançament d'aquest projecte de dinamització del centre històric de la ciutat cercant recursos d'altres departaments de la Generalitat, així com també del Govern de l'Estat.