Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova el reglament del Consell Escolar Municipal

La Seu aprova el reglament del Consell Escolar Municipal

L'ens serveix per a la consulta i la participació de tots els sectors educatius Hi prenen part polítics, representants dels centres, alumnes, AMPES i personal administratiu
Professors
12/11/2008 16:25

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat al darrer plenari el reglament del Consell Escolar Municipal (CEM). És un organisme de consulta i de participació dels sectors presents a l'ensenyament no universitari a la ciutat.

La regidora d'Educació, Mireia Alba, creu que “era importantíssim reactivar aquest òrgan de consulta i participació a nivell de tota la comunitat educativa, ja que feia molts anys que el plenari del Consell Escolar Municipal no s’havia convocat”. Alba ha afegit que “tot i així, no hem d’oblidar que la permanent de directors del CEM no ha deixat mai de funcionar, reunint-se periòdicament”.

El Consell Escolar Municipal, impulsat per la Regidoria d'Educació del consistori urgellenc, té com un dels principals objectius promoure un espai de trobada entre la comunitat educativa de La Seu d'Urgell. El CEM també assessorarà, proposarà i participarà sobre qualsevol tema relacionat amb l'educació al municipi. Es vol així sensibilitzar tota la ciutat, entitats i ciutadans sobre la importància de la participació dels docents, les famílies i els alumnes en el procés educatiu així com en la gestió dels centres educatius.

El CEM de la Seu d'Urgell estarà presidit per l'alcalde de la ciutat i format per la regidora d'Educació, un regidor de cada grup polític municipal, tres representants dels centres educatius (els col.legis Albert Vives, Pau Claris, La Salle, La Valira i Castellciutat i l'IES Joan Brudieu); així com tres representants de l'Escola d'Adults, de l'Escola Oficial d'idiomes, de l'Escola Municipal de Música, de l'Escola Joviat i de cadascuna de les llars municipals d'infants.

També hi haurà sis representants dels pares i mares (tres membres dels consells escolars i tres escollits de les AMPES), sis representants de l'alumnat d'ESO i postobligatòria, sis representants de la comunitat docent, tres membres del personal d'administració i serveis i un representant dels serveis territorials dels Departament d'Educació de la Generalitat. El plenari del CEM està previst que es reuneixi cada trimestre.