Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova que les explotacions ramaderes puguin ampliar-se

La Seu aprova que les explotacions ramaderes puguin ampliar-se

Les peticions s'hauran de justificar i caldrà que siguin respectuoses amb el medi i el paisatge. L’edificabilitat màxima per a magatzems, granges o estabulacions mai serà superior a 900 m3/ha
Sala de plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
12/04/2016 17:50

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns al vespre la modificació número 29 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), en el seu article 276.4, amb la finalitat que les explotacions de bestiar puguin construir un major volum i adaptar-se als requeriments tècnics que se'ls sol.licita. Paral·lelament, s'ha aprovat també per unanimitat la moció presentada per ERC que insta la Direcció General del Cadastre a elaborar una ponència específica per als usos agrícoles, vinculada al rendiment de les construccions.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, remarca que el canvi permetrà des de l’administració "suavitzar la situació complicada que viuen moltes d’aquestes explotacions ramaderes". Tanmateix, Fierro destaca que s'atén la petició "tenint en compte que les variacions hauran de ser respectuoses amb el medi i el paisatge".

El text aprovat sobre la modificació urbanística que aborda la zona de sòl protegit de valor agrícola-ramader conclou que les activitats ramaderes existents que demostrin la necessitat d’ampliació a través de la viabilitat de la pròpia activitat podran dur-la a terme mitjançant el vistiplau a un Pla Especial que defineixi les necessitats totals de sostre i les mesures d’adequació a l’entorn (estudi d’impacte paisatgístic). En tot cas, l’edificabilitat màxima per a magatzems, granges o estabulacions mai serà superior a 900 m3/ha. 

De la seva part, la moció d'ERC recolzada per tots els grups reclama que "s'apliqui uns coeficients reductors per corregir la valoració cadastral excessiva, mentre aquesta no s’aprovi". El text fa referència a la darrera reforma del Cadastre feta pel Ministeri d'Hisenda espanyol, que ha posat en alerta els pagesos d'arreu de Catalunya perquè pot fer que es multipliqui fins a sis vegades el preu de les finques i, per tant, posar en perill la viabilitat de les explotacions.

Segons informa el consistori urgellenc, la modificació aprovada en el plenari només afecta a la zona 9a i no a la resta de sòl no urbanitzable del municipi de la Seu d'Urgell.