Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova una moció per fomentar l'ús de la bicicleta

La Seu aprova una moció per fomentar l'ús de la bicicleta

La iniciativa vol augmentar els itineraris, organitzar activitats i millorar la seguretat dels ciclistes La proposta va rebre el suport de l'equip de govern (CIU i ERC) i del PSC-Progrés
Escanyabocs - Pedalada 2009
06/10/2009 11:26

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció d’ICV per potenciar l’ús de la bicicleta a la Seu d’Urgell. L’equip de govern i el PSC-Progrés van donar suport a la iniciativa, tot i que ERC i CIU van descartar l’elaboració d’un Pla Director amb la intenció d'incloure'l en un Pla de Mobilitat que es durà a terme pròximament.

En relació amb la moció, el regidor ecosocialista, Josep Maria Carles, la va justificar pel fet que la Seu és una ciutat en què l’ús de la bicicleta “és molt adient”. Des d’ICV, es proposava un projecte d’anàlisi i participació ciutadana sobre aquest mitjà de transport i augmentar els itineraris ciclistes al municipi, per exemple, connectant el nucli amb els polígons. Alhora, Carles instava el consistori a fomentar activitats relacionades amb la bici i garantir, així mateix, la seguretat dels ciclistes. La moció també incloïa la creació d’un banc de materials per a la ciutadania.

El regidor de Mobilitat, Miquel Caminal, va aplaudir la iniciativa, tot i que va defensar que l’Ajuntament ja ha treballat en aquest sentit. Caminal va recordar que la Seu d’Urgell ha estat la primera ciutat de l’Alt Pirineu que ha tingut un carril bici (ubicat vora el riu Segre) i també va apuntar al fet que es disposa de més de 25 punts d’aparcament. L’equip de govern va qüestionar la viabilitat del Banc de Material i va assegurar que ja s’organitzen trobades ciclistes durant l’any, com ara la Pedalada de la Festa Major o l’organització d’un Open Infantil del club Tupedala.

Per la seva banda, el PSC-Progrés va votar a favor de la moció. Segons el grup socialista, l'ús d'aquest mitjà de transport ha crescut un 35% a Catalunya i cal respondre a aquest augment amb "més aparcaments, més connexions i més vials". El portaveu Jordi Mas va proposar, fins i tot, elaborar el Pla de Mobilitat conjuntament amb el Consell Comarcal per trobar sortides conjuntes al transport de la zona.