Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprovarà dilluns el nou Pla Local de Joventut 2012-2015

La Seu aprovarà dilluns el nou Pla Local de Joventut 2012-2015

El document recull totes les accions adreçades a la gent jove, impulsades per les diferents àrees de l'Ajuntament urgellenc El Pla s'ha elaborat a través d'un procés participatiu amb enquestes i grups de discussió
Pla Local Joventut - Reunió tècnics
29/03/2012 16:51

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell preveu aprovar aquest dilluns, 2 d'abril , en sessió plenària, el nou Pla Local de Joventut 2012-2015. Aquest document recull totes les accions adreçades a la gent jove, impulsades per les diferents àrees de l'Ajuntament urgellenc.

“D'aquesta manera, la ciutat de la Seu disposarà d'una guia de polítiques de joventut durant els propers quatre anys amb l'objectiu de millorar els serveis, les activitats i els recursos adreçats al jovent”, ha manifestat la regidora de Joventut, Meritxell Planes.

El pla vol garantir el desenvolupament de programes i serveis, a més d'ordenar i establir les prioritats de les polítiques municipals de joventut en coordinació amb l'àrea pròpia del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, diferents entitats i el teixit associatiu juvenil. La proposta compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Per a l'elaboració d'aquest pla, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell va obrir un procés participatiu a través de diferents accions, com la realització des dues enquestes sobre la realitat juvenil adreçada a joves d’entre 12 i 35 anys i la celebració d'un grup de discussió on els joves urgellencs van aportar les seves opinions.

També es va convocar un altre grup de discussió format per tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament i agents d'entitats que treballen amb els joves de la ciutat. 

Una de les iniciatives que ha sorgit d'aquests dos grups de discussió ha estat la necessitat de celebrar un debat anual amb l'objectiu de poder valorar les activitats que s'han anat fent i dissenyar-ne de noves.

Des de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament urgellenc, que encapçala Meritxell Planes, una de les prioritats que es vol treballar és l'emprenedoria jove i el retorn dels joves alturgellencs a la Seu i la comarca un cop finalitzats els seus estudis. Planes ha remarcat que “una altra de les finalitats d'aquest pla local de joventut és aconseguir la implicació directa de tots els joves".

“Cal arribar encara a més joves a través de tots els serveis que s'ofereixen a l'Oficina Jove, ja que és i ha de ser el pal de paller del projecte, on es poden oferir les eines, els recursos i serveis per l'assessorament i l'orientació de totes les polítiques de joventut”, ha afegit Meritxell Planes.