Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu assumirà al març la presidència del Consorci Transversal

La Seu assumirà al març la presidència del Consorci Transversal

L’entitat permet compartir programacions culturals entre les ciutats mitjanes catalanes
Xarxa Transversal - Foto d'alcaldes i regidors
07/09/2007 19:36

La Seu d’Urgell ostentarà el mes de març vinent la presidència rotatòria del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals (CTXAC), organisme que aplega catorze ciutats mitjanes i no metropolitanes de Catalunya. Així ho va escollir aquest consorci en una trobada dels alcaldes i regidors de cultura que en formen part i que va tenir lloc ahir a Perpinyà.

A la trobada hi van assistir l’Alcalde de la ciutat, Jordi Ausàs, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, Miquel Colom. Precisament Miquel Colom serà el president del Consorci durant els sis mesos de presidència.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, considera que “la presència a la Xarxa Transversal ens permet compartir amb les ciutats mitjans més importants del nostre país les experiències, la informació, les programacions, les eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per a l’optimització en la programació de l’activitat cultural contemporània a la nostra ciutat”.

Perpinyà ha perllongat la presidència del Consorci durant una mica més de mig any perquè la recent celebració d’eleccions municipals al Principat havia impossibilitat la convocatòria de la reunió del seu consell directiu. Durant la reunió es van nomenar els càrrecs i els membres del consell directiu del Consorci, així com la presidència dels pròxims sis mesos que serà per a la regidora de cultura de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla.

La Xarxa Transversal, que funciona des de des del març de 2001, desenvolupa projectes propis en els àmbits de les arts escèniques i plàstiques. A través de Transversal es crea un circuit entre diverses ciutats intermitges de Catalunya per desenvolupar i col•laborar en projectes conjunts i que té com a objectiu ser un veritable eix vertebrador en l’àmbit de la cultura i les arts.

El CTXAC és una entitat pública de caràcter associatiu integrada per la Seu d’Urgell, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa Mataró, Olot, Reus, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Vic, Sant Cugat del Vallès i Perpinyà.

Aquesta entitat pública també difon al territori les produccions pròpies de qualitat dels diferents ajuntaments, així com les coproduccions i activitats de la pròpia xarxa, creant canals estables d’informació, difusió i consum; tot afavorint la creació pròpia i la general del país impulsant, entre tots, accions i polítiques de promoció, producció i difusió dels creadors i de les seves obres.