Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu augmenta un 117 per cent l'oferta de places a les llars d'infants municipals

La Seu augmenta un 117 per cent l'oferta de places a les llars d'infants municipals

En els últims sis cursos, s'ha passat de 74 a 161 alumnes Actualment es disposa d'onze aules entre el centre 'La Grandalla' i la nova guarderia del carrer Sant Ermengol
Llar d'Infants Els Minairons
13/01/2009 17:32

L'Ajuntament de La Seu d'Urgell ha augmentat un 117% el nombre de places que ofereixen les dues llars d'infants municipals en els últims sis cursos, passant de 74 alumnes inscrits en el curs 2002-2003 als 161 alumnes que hi ha actualment entre els dos centres d'educació de 0 a 3 anys, és a dir, entre La Grandalla i la nova llar d'infants municipal que avui ha obert les seves portes i que es troba ubicada al carrer de Sant Ermengol.

Davant aquest augment tan important de l'oferta educativa dirigida als nens i nenes de 0 a 3 anys, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha manifestat que l'aposta d'aquest govern municipal per l'educació de qualitat, especialment en l'àmbit de 0 a 3 anys, “és decidida i estratègica per dos motius: el primer és perquè entenem com a fonamental l'educació durant els primers anys de vida, encara que no sigui educació obligatòria, i el segon perquè aquest és un servei molt necessari per a les famílies de la Seu”.

Dels 161 nens i nenes de 0 a 3 anys, 101 estan matriculats a la llar d'infants La Grandalla, situada al carrer Capdevila, mentre que els 60 infants restants, procedents de l'edifici del carrer Munturull, des d'avui mateix es troben ubicats al nou equipament que es troba situat al carrer de Sant Ermengol. Entre els dos centres hi ha un total d'onze aules entre infants de P0, P1 i P2.

La nova llar d'infants municipal compta des d'avui mateix amb quatre aules de P1, amb infants procedents de les tres aules de l'edifici del carrer Munturull i dels nens i nenes que actualment estan al mòdul prefabricat instal•lat a l'edifici del carrer Capdevila. També s'ha obert una nova aula amb infants de P0. Amb l'obertura d'aquesta nova aula de P0, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell aconsegueix que cap nen hagi quedat exclòs del període de preinscripció.

Aquest nou centre municipal de 0 a 3 anys té una capacitat per a 102 nens, amb set aules (2 de P0; 2 de P1 i 3 de P2) que a partir del pròxim curs 2009-2010 entraran en funcionament a ple rendiment i, per tant, el nombre de places disponibles entre els dos centres serà de 203.

Pel que fa a la llar d'infants municipal La Grandalla, situada al carrer Capdevila, té en ple rendiment les sis aules disposades de la següent manera: una aula de P0, una aula de P1 i 4 aules de P2.