Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu augmenta un 17 per cent les subvencions per a la promoció del municipi

La Seu augmenta un 17 per cent les subvencions per a la promoció del municipi

L'Ajuntament urgellenc destina un total de 41.000 euros als ajuts per a emprenedors, incentivant de forma especial els establiments que vulguin millorar en eficiència energètica
Mireia Font i Jordi Mas en la presentació dels ajuts a la promoció econòmica (Foto: Ajuntament de la Seu)
08/02/2016 17:55

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà amb tota probabilitat aquest dilluns al vespre les bases reguladores de les subvencions per a la promoció del municipi. Els ajuts, que ascendeixen a un total de 41.000 euros, han augmentat un 17 per cent en relació amb l'any passat. Així ho ha explicat en roda de premsa la tinent l'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font.

Si es compleixen tots els requisits, els interessats poden aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros. Respecte a les subvencions, Font també ha destacat que enguany s'incentivarà de forma especial els establiments que vulguin millorar en eficiència energètica.

Les categories i les despeses subvencionables que regulen aquestes bases amb una partida pressupostària de 30.600 euros són les que es refereixen a la creació o traspàs d’activitats econòmiques. En la creació de nous establiments es fixa un import màxim de 1.000 euros, excepte pel que fa els bars i locutoris, per als quals el màxim serà de 500 euros. En el cas de canvi de titular d'un negoci, l'ajut serà del 50 per cent del traspàs, amb un màxim de 1.000 euros, excepte també en els casos de bars i locutoris, en què aquesta quantitat no podrà superar els 500 euros.

Una altra línia de subvenció és la que cobreix la reforma, ampliació o millora d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents. En aquest cas es concedirà un ajut de fins al 25 per cent del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros, sempre i quan el cost de les obres sigui com a mínim de 2.000 euros. Així mateix, el consistori urgellenc atorgarà ajuts en la creació d'ocupació, amb un mínim de dos llocs de treball, sempre i quan siguin iguals o superiors a 20 hores setmanals i continuïn vigents. En aquesta categoria, la subvenció màxima serà de 500 euros.

Creació de productes o serveis

Les bases també estipulen ajuts a la creació d'un producte o servei innovador, així com a aquelles iniciatives que millorin la comercialització del producte o servei. L'ajut màxim serà de 500 euros. Així mateix, s'atorgarà una subvenció màxima de 500 euros per a les persones de menys de 35 anys i majors de 55. Finalment, es contempla el suport econòmic a l'obertura d'establiments al centre històric de la Seu i els aparadors al carrer Canonges. En aquest cas, s'atorgarà un ajut màxim de 500 euros.

Segons informa l'Ajuntament de la Seu, les línies de subvencions seran compatibles, així com també altres ajuts d’entitats públiques o privades que tinguin la mateixa finalitat, sempre tenint en compte que l’import de la subvenció no podrà ser superior en cap cas al cost de la despesa subvencionada.

En els darrers quatre anys l'Ajuntament de la Seu ha aportat més de 95.000 euros per a la promoció del municipi.

Presentació i tramitació de les sol·licituds

Les persones que hi estiguin interessades caldrà que presentin la seva sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell. Al respecte, Mireia Font ha animat tots aquells urgellencs que així ho desitgin a demanar informació als tècnics de la Regidora de Promoció Econòmica, on seran atesos i se'ls oferirà tota la informació necessària.