Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu avança els tràmits per a la construcció del nou polígon i la piscina coberta

La Seu avança els tràmits per a la construcció del nou polígon i la piscina coberta

El plenari municipal ha aprovat la modificació dels sectors SUD-3, Castellciutat, i la Llau de Benabarre El PSC-Progrés acusa l'equip de govern "d'estar en contra del PGOU"
Castellciutat - Entrada tercera rotonda
09/04/2008 12:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns la modificació del sector SUD-3 del PGOU (vora el Camp de Futbol municipal), i el de Castellciutat i de la Llau de Benabarre. Els canvis en el planejament permetran avançar els tràmits per a la construcció del nou polígon industrial, ja que s’estableixen definitivament els seus límits. Així mateix, el plenari va obrir la porta al procés d’estudi i sol.licitud de la piscina coberta, que comptarà amb un espai suficient per instal.lar-se a la zona esportiva.

L’aprovació inicial de la Modificació del SUD-3 va comptar amb el suport de l’equip de govern (CIU i ERC), el vot contrari del PSC-Progrés, i l’abstenció d’ICV i el PP. La proposta, que també suposarà un augment de densitat en l’edificació (que passarà de 122 habitatges a 160), es justifica “per la necessitat d’incrementar els incentius per als promotors davant les últimes modificacions de la llei urbanística, que imposa càrregues i redueix els beneficis”, segons va informar el tinent d’alcalde d’Urbanisme urgellenc, Jesús Fierro. El polític urgellenc va afegir, a més, que aquest tipus de canvis es volen aplicar també a tots els nous sectors de creixement de la Seu.

Aquesta afirmació va provocar el vot contrari del PSC-Progrés, que en un principi havia previst l’abstenció. El grup socialista va acusar l’equip de CIU “d’estar en contra del PGOU de la ciutat”. El portaveu, Jordi Mas Ortega, va subratllar que “les paraules del tinent d’alcalde són la constatació que el model de creixement de la Seu s’ha trencat, ja que la justificació del canvi legislatiu hauria d’afectar altres ajuntaments, i això no ha és així”.

ICV i el PP també van abstenir-se en considerar que ara cal l’informe que informi sobre el tipus de vivenda que s’hi construirà.

Pel que fa a la zona del nou polígon industrial de la Seu, ERC, CIU, ICV i PP van donar el vistiplau a les modificacions urbanístiques del PGOU a Castellciutat i la Llau de Benavarre. El PSC-Progrés va abstenir-se en la votació per no posar traves al desenvolupament de la zona, però va considerar ‘un error’ encabir en aquesta nova delimitació l’espai de la quarta rotonda d’accés al poble, fet que farà que Foment no hagi d’assumir l’obligació de construcció de la glorieta. Mas va afegir que això encarirà el sòl industrial.

Les aprovacions inicials de les modificacions del PGOU es faran arribar ara a la Comissió d'Urbanisme de Lleida.