Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu busca alternatives a la desaparició de l'Escola Taller

La Seu busca alternatives a la desaparició de l'Escola Taller

L’Ajuntament urgellenc i el departament d’Ensenyament impulsaran un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) per a joves El plenari ha aprovat aquest dilluns una moció en què s’expressa la preocupació per l’eliminació de l’oferta ocupacional juvenil
Inserció laboral
04/05/2010 17:28

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell endegarà conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat una proposta de formació laboral per a joves. Es tracta d’un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), destinat a oferir una via alternativa a l’alumnat que no hagi obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria per, al mateix temps, aconseguir donar als estudiants una qualificació professional que faciliti el seu accés al món laboral.

El nou pla educatiu és una alternativa del consistori urgellenc per fer front a la desaparició el pròxim curs escolar de les Escoles Taller, arran de l’anunci de la Conselleria de Treball, que reorienta enguany les polítiques d’ocupació juvenils. Segons ha explicat la regidora de Joventut i del Patronat de Formació Ocupacional, Mireia Pellicer, “el PQPI s’orientarà a mòduls formatius que després es puguin aplicar al territori, per exemple relacionats amb la informàtica”. S’hi podran acollir un total de 15 alumnes, entre ells també alguns amb discapacitats lleus.

La decisió d’eliminar les Escoles Taller va provocar ahir la presentació de dues mocions al ple municipal per instar al seu manteniment. Els textos de l’equip de govern (CIU i ERC) i ICV es van unificar de forma consensuada i van rebre també esmenes de l’equip del PSC-Progrés. En els pròxims dies s’haurà de concretar la redacció final.

En tot cas, la moció que es tramitarà expressa la preocupació per la decisió d’eliminar les Escoles Tallers i els Tallers Ocupacionals, a més de denunciar-s’hi la situació d’indefensió dels treballadors. En el diàleg de consens es va intentar suprimir qualsevol judici sobre les causes per les quals el departament de Treball ha decidir reorientar l’oferta formativa i es va acordar traslladar l’acord a la conselleria de Treball de la Generalitat i al director del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La regidora del PSC-Progrés, Conxita Rabassa, va puntualitzar que “més enllà de la queixa local, cal tenir en compte que calia un enfocament diferent de la formació en un model productiu que canvia”. El portaveu d’ICV, Josep Maria Carles, va assegurar que amb la moció “en cap cas es qüestiona la política del Govern, sinó que es demana una resposta al buit que queda a la Seu sense aquesta formació específica”.

El ple va valorar molt positivament els 25 anys de funcionament de l’Escola Taller i el servei que ha donat als joves de la ciutat i comarca. Els grups consideren “importants” aquest tipus d’alternatives en un context en què la taxa d’atur juvenil s’acosta a Catalunya al 45%.