Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

La Seu celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

L’entitat 'Família i Salut Mental' es presenta avui tot coincidint amb la jornada RàdioSeu emetrà a les 12 del migdia un programa especial amb els usuaris del Centre de Dia de Salut Mental
Rosa Castellví
10/10/2007 09:41

Avui dimecres, tot coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, es presentarà la nova associació Família i Salut Mental. Aquesta nova entitat té com a objectiu principal treballar per aconseguir normalitzar la vida de les persones que pateixen aquesta mena de malalties.

L'acte de presentació de Família i Salut Mental serà a 2/4 de 9 del vespre al centre cívic El Passeig de la Seu. Paral.lelament a aquesta iniciativa, durant tot el dia es farà una jornada de portes obertes al centre de dia de salut mental, sota el lema ‘La salut mental en un món canviant: l’impacte de la cultura i la diversitat’. El servei és a la primera planta del centre cívic El Passeig.

D’altres activitats que s’han previst per donar més ressò a aquesta data són un espai especial a RàdioSeu, avui al migdia, amb la participació d’usuaris del centre de dia; una exposició de fotografies dels tallers realitzats durant l’any i la projecció d’un documental sobre malalties mentals.

Un dels objectius principals de la jornada és conscienciar la societat del sobreesforç que suposa tenir un familiar amb una malaltia mental i de la necessitat de normalitzar la vida social dels afectats. Alhora, des de l’entitat es vol advertir del risc que en els propers anys augmenti notablement el percentatge de persones amb malalties mentals, i de l’esquizofrènia en particular. Aquest risc té a veure en molts casos amb l’augment del consum de determinades drogues entre la gent jove.