Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu celebra la Setmana del Llibre de Cooperació

La Seu celebra la Setmana del Llibre de Cooperació

L'objectiu de la iniciativa és "esdevenir un punt de trobada entre publicacions dedicades al món de la cooperació i la solidaritat" L'organització dels actes va a càrrec de l'ONG Trenkalòs
Setmana del llibre de Cooperació
06/03/2009 09:55

Des d'aquest dijous, dia 5, i fins demà dissabte, dia 7 de març, se celebra a la Seu d'Urgell la Setmana del Llibre de Cooperació que tindrà lloc a la sala de Sant Domènec, organitzada per l'ONG catalana Trenkalòs. La iniciativa compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la col·laboració de la Regidoria de Solidaritat de l'Ajuntament urgellenc i del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

L'objectiu d'aquesta setmana és "esdevenir un punt de trobada entre publicacions editades per entitats, associacions, editorials o persones interessades en el món de la cooperació i la solidaritat. Un espai on els amants de la lectura puguin triar i remenar entre llibres de temàtiques socials o referents a les problemàtiques del Tercer Món i al desenvolupament".

La regidora de Solidaritat de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha manifestat que “amb l'organització d'aquesta setmana creiem que és una bona eina per a sensibilitzar a la ciutadania i alhora serveix per donar a conèixer la tasca solidària d'altres ONG,s com és en aquest cas Trenkalòs, la qual té una branca a l'Alt Urgell”.

La Setmana del Llibre de Cooperació s'ha inaugurat aquest dijous, 5 de març, a les vuit del vespre, amb la presència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. L'acte va comptar amb la projecció de l'audiovisual 'Àfrica, amb sorra a la mirada'. La presentació del film la va fer la cooperant Mireia Termes.

El programa d'activitats segueix el matí d'aquest divendres, 6 de març, amb una visita d'escolars d'ESO del col·legi La Salle, que presenciaran una demostració de desminatge i un audiovisual. A les vuit del vespre, es realitzarà la conferència 'Palestina, cròniques d'una presó a cel obert', on els cooperants Mireia Termes, Bernat Guixer i Helena Saigi explicaran els efectes de l'ocupació per d'Israel sobre la població civil a Cisjordània. Tot seguit es projectarà l'audiovisual 'Palestina, història d'una ocupació'.

Dissabte, 7 de març, a les sis de la tarda, es podrà veure l'audiovisual 'Mihatovici' i a continuació els cooperants Mariona Munté i Andrés Nandín protagonitzaran la conferència 'Refugiats a Bòsnia i Hercegovina avui'.

Mostra de llibres de cooperació i exposicions

Dijous i divendres, de les cinc de la tarda a les nou de la nit i dissabte d'onze del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a les vuit del vespre estaran obertes al públic la mostra de llibres de cooperació i les dues exposicions de fotografies 'Adéu, Srebrenica' de Jordi Rodri i 'Palestina', de Gemma Cots, Antonio de Matteo i Jordi Rodri.