Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu, Ciutat Gegantera de Catalunya 2011

La Seu, Ciutat Gegantera de Catalunya 2011

L'esdeveniment aplegarà entre el 15 i el 17 d'abril de l'any que ve més de 5.000 geganters La candidatura urgellenca ha rebut a Tàrrega el suport unànime dels membres de l'Agrupació de Colles de Catalunya
Ciutat Gegantera - Nomenament a Tàrrega
06/02/2010 20:35

La Seu d’Urgell ha estat escollida Ciutat Gegantera de Catalunya 2011. Aquest esdeveniment lúdic i cultural aplegarà entre els dies 15 i 17 d’abril de l’any que ve més de 5.000 geganters. L’elecció de la candidatura, presentada a instàncies de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell amb el suport de l'Ajuntament urgellenc, s’ha fet al Teatre l’Ateneu de Tàrrega.

La proposta ha rebut el vot a favor de 60 dels membres de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC). La cap de colla de l’entitat, Pepi Boronat, ha expressat en una entrevista a RàdioSeu la satisfacció “per la recompensa a la feina feta” i ha agraït la resposta ‘unànime’ dels membres de l’entitat catalana.

El nomenament posa en marxa l'engranatge per organitzar durant tot un any activitats relacionades amb els gegants i fer difusió d’aquest món, per exemple, entre les escoles. Els tres dies centrals de la celebració reuniran a la Seu dues-centes parelles de Gegants d’arreu del país. “És un gran repte i un llarg treball que caldrà fer amb il.lusió i motivació, que no ens falten”, ha remarcat Boronat.

La candidatura l’han presentat l’alcalde urgellenc, l’Albert Batalla, la regidora de Festes i Tradicions, Mireia Pellicer, i la mateixa Pepi Boronat. També els membres del grup geganter han estat presents a l’acte, en el qual s’ha fet una menció especial al desaparegut Cap de Colla, Miquel Haro.

Tota la informació sobre l'esdeveniment es pot consultar a la pàgina web www.ciutatgegantera2011.com

Trobada anual de colles geganteres

El 1985, i inspirats en la Ciutat Pubilla de la Sardana, l'ACGC creà la trobada anual de les colles geganteres catalanes. Actualment en aquesta festa hi participen uns 5.000 geganters i prop d'unes 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, i més de 400 músics (grallers, dolçainers, flabiolaires, tabalers, etc.).

La Ciutat Gegantera s'escolleix sempre dins l'Assamblea General de l'Agrupació, on hi tenen veu i vot les diverses colles geganteres adherides i presents de l'entitat. A partir d'aquest moment, la colla i població escollida es compromet a organitzar un seguit d'actes durant un cap de setmana en concret, tot i que també es pot repartir durant tot l'any, com serà el cas de la Seu d’Urgell.

A més, la Ciutat Gegantera té com a responsabilitat portar els gegants de l'ACGC, en Treball i la Cultura, i fer-los ballar amb el Ball d'Aniversari. També caldrà portar en Pau i l'Alegria, gegantons de l'ACGC, i fer-los ballar amb Peuets de Gegant. Per últim, la capital urgellenca haurà d’acollir l'Assamblea anual ordinària de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, on s’escollirà la Ciutat Gegantera 2012.