Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu col·labora en una campanya de tinença responsable d'animals de companyia

La Seu col·labora en una campanya de tinença responsable d'animals de companyia

La iniciativa 'Sóc responsable', que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures, és possible gràcies a la col·laboració del Centre Veterinari La Seu i el Centre Veterinari MOA
Campanya de tinença responsable d'animals de companyia
15/02/2017 13:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell torna a col·laborar enguany en la campanya 'Sóc responsable' de tinença responsable d'animals de companyia, que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures. La iniciativa, que promou la FAADA (Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals), compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

L'objectiu de la campanya és oferir la possibilitat als propietaris de gossos, gats i fures d'identificar la seva mascota i/o esterilitzar-la a preus reduïts. La proposta és possible a la capital alturgellenca gràcies a la participació del Centre Veterinari La Seu (plaça de Lleteries, 14) i el Centre Veterinari MOA (carrer de Sant Joan Baptista La Salle, 50).

El termini per sumar-s'hi finalitza el 30 d'abril. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 624 55 38 o bé entrar al web socresponsable.org.

Identificació i esterilització de les mascotes

Des de l'Ajuntament urgellenc s'aposta per la identificació, que fa possible el retorn dels animals als seus propietaris, i l'esterilització, que permet el control de la natalitat. "Són eines imprescindibles per millorar la gestió de les mascotes", s'afirma. La col·locació del microxip i el cens municipal són obligatoris, esdevenint uns instruments fonamentals per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre abandonadament.

Microxip, cens i esterilització

Segons indica el consistori, el microxip és la millor manera de poder recuperar l’animal en cas de pèrdua, ja que permet accedir a la informació del propietari. Tanmateix, el fet de poder actualitzar les dades en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Així mateix, és obligatori censar a l'animal, és a dir, inscriure’l al registre censal del municipi. Per tal de realitzar la inscripció cal dirigir-se a l'ajuntament o bé als centres veterinaris de la ciutat. Per tal de disposar de dades fiables és rellevant actualitzar les dades quan l'animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

L'esterilització és l'altra eina imprescindible per tal d’evitar l'abandonament de milers de gossos, gats i fures cada any i sobresaturar els refugis d’animals de companyia, que tenen un elevat cost de manteniment. Aquest mètode anticonceptiu també comporta avantatges per a l’animal, com és la prevenció de diversos problemes de salut i de benestar general (emocional, físic i hormonal). La iniciativa evita naixements no desitjats, millora el comportament de la bèstia, ja que n'elimina el zel i, per tant, desapareix el risc de fuga, els marcatges i els comportaments agressius dels mascles.