Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

La Seu commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Quatre espais públics de la ciutat acullen al llarg d'avui dilluns la projecció del curtmetratge 'Diafragma' RàdioSeu emetrà aquest dimarts al migdia un programa especial sobre la jornada
Dia Internacional contra la Violència de Gènere 2013
25/11/2013 12:33

La Seu d'Urgell se suma al llarg d'aquest dilluns, 25 de novembre, a la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. La principal activitat que s'ha proposat per enguany és la projecció del curtmetratge 'Diafragma' en alguns dels principals espais públics de la ciutat.

El film, produït pel Punt Òmnia de la Seu, es pot veure durant tota la franja matinal, fins a les 2 del migdia, al CAP, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament i al CETAP-Telecentre. A la tarda, de 5 a 8, també es projectarà al vestíbul del Centre Cultural les Monges i novament al CETAP.

L'altra activitat destacada de la commemoració té com a protagonista RàdioSeu. L'emissora municipal emetrà aquest dimarts, a 1/4 d'una del migdia, el programa mensual 'Igualtat' amb una edició especial en què es debat sobre la violència de gènere, les causes i com combatre-la.

En el marc del dia internacional, les institucions han emès un manifest conjunt en què, entre d'altres punts, que "les actuacions davant la violència exercida contra les dones han de tenir en compte que les causes que les generen són multifactorials i, per tant, requereixen d’un treball coordinat i transversal entre els diferents àmbits implicats i entre les institucions i instàncies competents".

El text remarca la "voluntat política del Govern de la Generalitat, dels ajuntaments i les diputacions, però també des de la tenacitat i la fermesa de la societat civil organitzada, de les entitats i associacions de dones, i de totes aquelles persones que individualment treballen de forma incansable per assolir aquesta fita".

Nou número de la revista Igualtat

Tot aprofitant la data, s'ha presentat el segon número de la revista Igualtat. En aquesta nova edició de la publicació s’inclouen articles de Montserrat Bonet, regidora de Gent Gran, Solidaritat i Cooperació i Salut de l’Ajuntament de la Seu; Anna Justo, cap del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Urgell; i Lourdes Esteve, directora de la biblioteca Sant Agustí.

També hi escriuen els responsables de l’Oficina Jove i de l’equip del Servei d’Intervenció Especialitzada de l’Alt Pirineu i Aran, a més de persones anònimes.