Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell completa la Festa Major amb actes familiars i amb La Principal de la Bisbal

La Seu d'Urgell completa la Festa Major amb actes familiars i amb La Principal de la Bisbal

L'orquestra ofereix aquest dimarts a la plaça de Catalunya un concert, una audició de sardanes i el ball de fi de festa. Nou èxit del Correfoc, amb els Diables, i de la Nit sense Fi, enguany encetada per Doctor Prats
27/08/2019 10:20

Els actes familiars i l'habitual ball de fi de festa amb La Principal de la Bisbal marquen l'últim dia de la Festa Major de la Seu d'Urgell, aquest dimarts dia 27. La nit anterior ha estat marcada per un nou èxit del Correfoc, amb els Diables de l'Alt Urgell, i de la Nit Sense Fi, enguany amb el retorn de Doctor Prats, que presentaven el disc Venim de lluny.

El Correfoc va permetre novament veure un espectacle vistós i sorprenent que va atraure milers d'espectadors, tant veïns com visitants, juntament amb les moltes persones que van seguir-ne el recorregut. En aquesta ocasió els Diables presentaven un ampli i renovat escenari, caracteritzat pels nous suports de seguretat per al llançament de pirotècnia. El foc va anar acompanyat amb animació visual i, com a banda sonora, amb algunes de les cançons de música dance més populars de la dècada de 1990. Un treball que va ser novament reconegut i elogiat pel públic.

Tot seguit va començar el ball a la plaça de Catalunya, amb l'Orquestra Saturno, i els concerts a Casetes, amb Doctor Prats com a plat fort. La banda terrassenca van ser els primers a sortir a l'escenari, passada la mitjanit, i això va permetre la presència d'un públic molt jove i entusiasta, que va corejar en tot moment la majoria de les cançons dels tres àlbums publicats pel grup, que va agrair la bona rebuda a la Seu tres anys després de la seva primera actuació a la ciutat, que els va donar a conèixer al Pirineu. La Nit sense Fi va mantenir el ritme amb el jove grup de versions Banda Neon i amb el DJ Ernest Codina, que també van mostrar una gran sintonia amb el públic mitjançant cançons conegudes i festives de diversos estils.

Últimes activitats

La Festa Major continua aquest dimarts al matí amb jocs de taula al pati de la Biblioteca Sant Agustí (11.00-13.00 h) i el Traginer de Contes (11.30) a la plaça de Joan Sansa. A les 5 de la tarda ha de començar el Correaigua, des del carrer de Sant Josep de Calassanç. La primera actuació de la Principal de la Bisbal a la plaça de Catalunya serà el concert (17.30), seguit de les sardanes (20.00) i el ball (23.30). L'orquestra empordanesa ja suma al voltant de sis dècades protagonitzant cada any, de manera ininterrompuda, el comiat de la festa urgellenca.

D'altra banda, a 3/4 de 8 del vespre hi haurà la Festa Holi, a la plaça de les Monges. I a la mitjanit se celebrarà el tancament de Casetes amb una sessió de Macrodisco Nishka.

  • Correfoc 2019 de la Festa Major de la Seu
  • Doctor Prats a la Festa Major 2019 de la Seu d'Urgell