Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu concedeix 30.000 euros en ajuts a projectes solidaris

La Seu concedeix 30.000 euros en ajuts a projectes solidaris

13.000 € són per al Fons Català de Cooperació i la resta per a accions impulsades des de la Seu. S'hi inclou Pirineu amb el Sàhara, Mans Unides, La Seu Solidària i la tasca de l'urgellenc Amadeu Clausó al Perú
Projecte de Mans Unides al Senegal
22/01/2008 16:12

L'Ajuntament de La Seu d'Urgell, segons els criteris marcats pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, ha aprovat l'atorgament de més de 30.000 euros perquè es destinin durant l'any 2008 a diversos projectes en països en vies de desenvolupament.

La regidora de Solidaritat i Cooperació del Consistori urgellenc, Anna Vives, ha afirmat que 'estem molt satisfets poder continuar potenciant projectes solidaris, molt especialment els proposats per les ONG's d'àmbit local, les quals han demostrat gaudir de gran èxit de realització, tal i com ha quedat palès en el cicle de xerrades Una mirada solidària a les vacances, on s'han exposat els projectes que es duen a terme actualment'.

Per aquest any, s'atorguen ajusts a diversos projectes del Fons Català de Cooperació per un import total de 13.000 €. Es destinaran a un projecte de desenvolupament a Ciudad Bolívar (Colòmbia) per autoocupació, inserció laboral i increment de la capacitat productiva i empresarial de 900 famílies. En aquesta partida també s'inclouen els ajuts dirigits a diverses campanyes d'emergència al Perú, a la campanya d'alfabetització a Nicaragua i al projecte de l'Agenda Llatinoamericana Mundial.

Quant als projectes proposats per les ONG locals, es dóna suport a la construcció d'un centre educatiu a Abancay (Perú), proposat per l'urgellenc Amadeu Clausó; una subvenció per Pirineu amb el Sàhara per a la creació d'un departament de traducció als campaments de refugiats sahrauís; a Mans Unides per formar dones indígenes a Guatemala, i a La Seu Solidària per al projecte de comerç just a l'Alt Urgell.

Al municipi nicaragüenc de Santa Rosa del Peñón, agermanat amb La Seu d'Urgell, s'ajudarà a millorar la producció d'aliments bàsics com ara fríjoles, blat de moro i mill, així com la provisió i comercialització.