Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu crea una comissió d'experts per analitzar la proposta de la N-260

La Seu crea una comissió d'experts per analitzar la proposta de la N-260

L’Ajuntament urgellenc ha decidit per unanimitat demanar l’ampliació del termini d’al.legacions a la futura variant
Ple Extraordinari Abril 2008
23/04/2008 09:57

L’Ajuntament de la Seu ha acordat per unanimitat sol.licitar al ministeri de Foment l’ampliació a tres mesos del termini d’al.legacions a l’estudi informatiu de la futura variant de la N-260. L’objectiu de la petició és que una comissió d’experts, integrada per enginyers, arquitectes i acadèmics, tingui temps per analitzar la proposta viària i buscar alternatives de millora.

Els integrants del grup d’experts seran Joan Gurrera (enginyer de Ponts i Camins), Esteve Comes (enginyer, actualment subdirector del ministeri d’Urbanisme d’Andorra), Joan Carles Gil (catedràtic d’Economia Aplicada de la UPC, que va intervenir en el programes Leader a l’Alt Urgell), Ramon Ganyet (enginyer de Ponts i Camins), Jordi Ramírez (arquitecte), Miquel Duelo (arquitecte) i Ole Thorson (especialista en Mobilitat). Els diferents grups representats al consistori van consensuar també que, un cop s’enllesteixi l’informe de la comissió, s’obri un diàleg participatiu dels sectors econòmics i socials de la Seu i Castellciutat.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va subratllar durant el ple extraordinari celebrat aquest dimarts a instàncies del PSC-Progrés -que presentava la proposta aprovada-, que “des del consistori es buscarà una opció per a la variant que tingui el menor impacte mediambiental, afecti el menys possible l’àmbit socioeconòmic, i garanteixi la màxima permeabilitat de les connexions viàries amb la ciutat”. Batalla va recordar que el Govern espanyol preveu invertir 162 milions d’euros en un tram de sis quilòmetres de la N-260, fet que ja indica que “es tracta del projecte d’obra més important dels pròxims anys”. Així mateix, va recordar que els tràmits de construcció podrien trigar més de 8 anys.

Les mesures a adoptar per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en defensa dels interessos de la ciutat van comptar amb el consens de l’equip de govern (CIU i ERC), PSC-Progrés, ICV i PP.