Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu culmina la Festa Major 2016 amb una participació rècord

La Seu culmina la Festa Major 2016 amb una participació rècord

La regidoria de Festes destaca l'èxit del Ball Cerdà, reconegut com a Element Festiu Patrimonial de Catalunya, a més dels concerts a la plaça del Camp del Codina i a l'Espai Casetes. Una enquesta permetrà opinar sobre la celebració
Ball Cerdà 2016
31/08/2016 17:55

La Seu d’Urgell ha finalitzat la Festa Major d’enguany amb una participació i una assistència rècord en els més de 90 actes de la programació, adreçats a totes les edats i a tot tipus de públic. La bona resposta dels urgellencs i urgellenques s'ha constatat tant en les activitats més consolidades com en les propostes noves.

La regidora de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla, ha volgut agrair "l’esforç, la il·lusió, les idees i la dedicació" dels treballadors de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com dels membres de la Coordinadora de Casetes, de la Comissió de Festes, del Consell Municipal d’Infants, del Consell Municipal de Joves, d’associacions, entitats i clubs de la ciutat. "Entre tots ha estat possible que la Festa Major hagi estat un èxit”, ha manifestat. Així mateix, Iscla ha donat les gràcies als ciutadans "que han sortit de casa seva, que han passejat pels carrers i que han pres part, en la seva majoria de manera cívica i amb seny, en les activitats programades".

Segons informa el consistori urgellenc, un dels aspectes que es destaca de l'èxit global de la Festa Major és la "molt bona resposta” als concerts organitzats a la plaça del Camp del Codina, "aconseguint l’objectiu de potenciar l’ambient festiu al centre urbà de la Seu d’Urgell, amb una oferta musical diferent a la de l’Espai Casetes o de la plaça Catalunya".

Un altre dels actes importants és el Ball Cerdà, que diumenge va aplegar 110 parelles de balladors infantils i 105 parelles de balladors adults. La dansa urgellenca va rebre per part del Goven de la Generalitat de Catalunya el certificat que l’acredita com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

Finalment, un altre aspecte que es remarca és el nombrós públic que s’ha donat cita cada nit a l’Espai Casetes per seguir els diversos concerts que hi han tingut lloc, amb un esment especial al concert que va oferir Lax’n’Busto, formació que enguany celebra el seu trentè aniversari als escenaris.

Enquesta de valoració

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell obrirà properament una enquesta de valoració online sobre la Festa Major 2016, on tothom hi podrà deixar per escrit les propostes de millora i novetats per a la celebració de l’any vinent. En aquest sentit, Sílvia Iscla subratlla que les opinions recollides tornaran a ser "una eina molt útil per preparar la propera edició”.

Difusió de la Festa Major

Un any més RàdioSeu ha estat l'emissora oficial de la Festa Major, amb el seguiment dels actes principals i les activitats a través del 107.2 FM i www.radioseu.cat, amb programació en directe, entrevistes, connexions telefòniques i notícies. A més a més, en els perfils de les xarxes socials, els seguidors de l'emissora han pogut viure la celebració al moment a través d'imatges i vídeos. En aquest sentit, el perfil de RàdioSeu a Facebook ha arribat a unes puntes màximes d'abast de més de 55.000 visites en un dia, amb més de 90.000 visites durant els dies centrals de la festa, 187.000 interaccions amb la publicació i prop de 40.000 visualitzacions.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell també valora molt positivament l'impacte de la marca #fmlaseu a la xarxa, gràcies també al web, les xarxes socials i l'app de la @fmlaseu. Aquesta edició el web ha rebut la visita de més de 12.500 usuaris únics i s'han servit 46.000 peticions de pàgines vistes,un 12% respecte a l'edició anterior. Les xarxes socials superen els 7.000 seguidors, gràcies a Instagram i l'obertura del nou canal a Snapchat. L'app de la festa també creix fins als 620 usuaris.

El web de la www.fmlaseu.cat segueix actiu per recuperar els millors moments de la festa amb galeries d'imatges i vídeos dels principals actes. Al portal es pot reviure els cops que es vulgui, l'edició d'enguany i les anteriors de la #fmlaseu.