Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell inicia una campanya per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors

La Seu d’Urgell inicia una campanya per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors

El consistori ha enviat als establiments una carta en què es recorda la normativa, acompanyada d’un adhesiu on hi diu "Aquí no venem alcohol a menors. Protegim la teva salut"
Campanya per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors
07/02/2020 18:35

Les Regidories de Salut i d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el programa Salut i Escola de l’Institut Català de la Salut (ICS) han iniciat diverses accions dirigides a protegir la salut dels infants i joves. Concretament, aquest any s'ha volgut incidir en la problemàtica de la venda i consum d’alcohol a menors de 18 anys i en la necessitat de fer complir la normativa que així ho regula.

Segons argumenten els promotors de la campanya, "l'elevat consum de begudes alcohòliques és un dels principals factors que afavoreixen l'aparició de problemes socials i de salut". En aquest sentit, s'especifica que aquests problemes estan vinculats amb el nivell del consum per habitant, tot constatant que el consum de risc entre la població jove catalana ha augmentat considerablement en els darrers anys.

Per aquest motiu s’ha fet arribar a tots els establiments de la Seu d’Urgell on es venen begudes alcohòliques una carta recordatòria de la normativa, acompanyada d’un adhesiu amb l’objectiu de fer visible la problemàtica i sensibilitzar els joves. En aquest distintiu, de color verd i que queda fixat a l’establiment, hi diu "Aquí no venem alcohol a menors. Protegim la teva salut. Complim la normativa".

La normativa que regula la venda de begudes als joves és la Llei 1/2002, d'11 de març, de tercera modificació de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència.