Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell instal·la un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran a la plaça de Lleteries

La Seu d’Urgell instal·la un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran a la plaça de Lleteries

L’equipament té també com objectiu fomentar l'ocupació activa del temps per a les persones amb discapacitats. Els exercicis estan pensats per millorar la salut física i emocional dels usuaris
Nou espai lúdic i de salut a la plaça de Lleteries (Foto: Ajuntament de la Seu)
18/12/2017 14:15

La Seu d’Urgell està enllestint la instal·lació d'un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran a la part baixa de la plaça de Lleteries. Aquest equipament saludable se suma als dos ja existents a la ciutat, un dels quals es troba situat al parc de la Boixadera, i l’altre, a l’inici del canal d’aigües tranquil·les del Ràfting Parc.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, destaca que amb el nou parc d’activitat física "es completa la distribució d’aquest tipus d’equipaments per tota la ciutat". Es tracta d'uns espais destinats a tothom "però amb especial interès per a la gent gran”. En aquest sentit, Batalla subratlla que una de les fites de l’equip de govern és que l’activitat física i la vida saludable estiguin a l’abast de tots els urgellencs, "fent que la Seu tingui cada cop més qualitat de vida”.

L'equipament, amb un pressupost d'11.655,61 euros, ha estat subvencionat íntegrament per la Diputació de Lleida, a través d’una línia d’ajuts destinada a fomentar l’ocupació activa del temps d’oci de la gent gran i per millorar la salut física i emocional de la població.

Promoció d'hàbits saludables

La instal·lació esportiva vol promoure l'activitat física i els hàbits saludables entre la gent gran de la Seu d'Urgell facilitant-los que treballin la mobilitat i la coordinació, així com el treball aeròbic, amb un complert circuit dissenyat per posar en forma les principals parts del cos. Els exercicis volen potenciar l’equilibri, la coordinació i la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de superfícies. Mitjançant un recorregut, la gent gran pot millorar la seva capacitat per fer tasques quotidianes de la vida diària, com banyar-se, pujar escales, seure i aixecar-se.

Els exercicis també estimulen la memòria, la capacitat d’observació o la coordinació visual. Des del consistori s'insisteix que tot i que es tracta d’equipaments especialment adequats per a la gent gran, estan adreçats a tota la població, "des dels més petits fins a persones amb mobilitat reduïda".