Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell organitza la quarta edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu

La Seu d’Urgell organitza la quarta edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu

La iniciativa tindrà lloc al carrer dels Canonges, en el marc de la Fira de Sant Ermengol. Hi participaran una desena de productors, que oferiran demostracions, venda i degustació
Fira PEP
07/10/2019 18:50

La Fira de Productes Ecològics al Pirineu (Fira PEP) tornarà a emmarcar-se un any més en la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre. La quarta edició consecutiva de la iniciativa vol esdevenir un espai de demostració, venda i degustació de productes ecològics. Les parades d'una desena de productors s'ubicaran al carrer dels Canonges.

La fira PEP comptarà amb la presència d'Ecofranch (Montferrer i Castellbò), Lo Traginer (Vilafranca del Penedès), Ringana (Granollers), Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu (Alàs i Cerc), Herbes de l’Alt Pirineu (Araós), Eco La Devesa, (Agramunt); l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics PROECO de la Cerdanya i l’Alt Urgell; Safrà del Montsec (Llimiana) i Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills (Castelló de Farfanya).

La proposta de productes ecològics també inclou activitats gratuïtes, que es faran en una carpa habilitada per a l'ocasió al mateix carrer dels Canonges.

Activitats gratuïtes 

Per dissabte 19 d’octubre, a les 11 del matí, Manuel Yonova, soci independent de Ringana, explicarà com gaudir d'una vida sense tòxics. Seguidament, de les 12 del migdia a les 13.30 hores, tindrà lloc un taller pràctic de cuina de tardor amb l’elaboració de plats energètics i saludables. Així mateix, es donaran consells pràctics per mantenir l’equilibri físic i emocional a través de l'alimentació. Aquest taller anirà a càrrec d’Ana López, de l’Associació Macrobiòtica ISANA.

A les cinc de la tarda del mateix dissabte, s'ha programat un taller de destil·lació de plantes aromàtiques en alambí de coure, a càrrec de Cal Margarit. La proposta mostrarà una destil·lació d’espígol tal com es feia antigament, d’on s’obtindrà l’oli essencial i l’aigua d’espígol, a més d'explicar-se el seu ús en cosmètica, alimentació i aromateràpia.

Per diumenge 20 d’octubre, a les 11 del matí, la Fira PEP té prevista l’activitat que porta per títol ‘La importància dels productes ecològics i el seu aprofitament a la cuina’, a càrrec de Pilar Urbano, xef d’El Brot-La Cuineta del Despertar de la Semilla d’Alp. La sessió l'organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.