Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu demana el traspàs del camí del Pont de la Palanca a la plaça de les Moreres

La Seu demana el traspàs del camí del Pont de la Palanca a la plaça de les Moreres

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha assegurat en una visita a la Seu que estudiarà la proposta, que ha de comportar una millora prèvia
Visita president de la Diputació, Jaume Gilabert (amb Ausàs)
11/10/2007 17:22

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha demanat avui al president de la Diputació, Jaume Gilabert, el traspàs a titularitat municipal del tram de carretera que transcorre entre el Pont de la Palanca i la plaça de les Moreres, ubicada davant de l’església de Santa Magdalena. L’alcalde de la ciutat, Jordi Ausàs, ha justificat la petició al.legant que aquesta part de la via, actualment de competència provincial, “ja es percep com a trama urbana". Segons ha explicat Ausàs, "l’assumpció de responsabilitats per part del consistori en facilitaria el manteniment".

La sol.licitud serà ara valorada i analitzada pels serveis tècnics de la Diputació, que hauran de decidir quin és el procés més adient per a dur a terme el traspàs. En aquest sentit, el president de la corporació lleidatana, Jaume Gilabert, ha manifestat el convenciment que s'arribarà a un acord amb l’Ajuntament de la Seu "perquè existeix la voluntat política per aconseguir-lo”. No obstant, ha puntualitzat que “caldrà arranjar prèviament la carretera, per tal de resoldre l’entrebanc que obliga a l’ens a fer el traspàs disposant d’una via totalment condicionada”.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha agraït avui, en la visita institucional del president de la Diputació a l'Alt Urgell, el suport de l’ens a activitats de promoció econòmica, com la Fira de Sant Ermengol, esdeveniments culturals, educatius o esportius. Ausàs també ha convidat la Diputació a formar part del Consorci per a la promoció de les estacions d’esquí nòrdic. Aquesta proposta ha estat molt ben rebuda pel responsable provincial que ha subratllat la importància de trobar sortides econòmiques per als municipis de muntanya.

D'altra banda, ahir dimecres Jaume Gilabert es va reunir amb els alcaldes de la Batllia i Baridà que depenen de Lleida. L’alcalde de Bellver, Francesc Xavier Porta, li va reclamar que es millori la carretera entre Bellver i Alp (LP-4033) fins al límit amb la província de Girona. També es va posar sobre la taula el mal estat actual dels accessos a Lles i a Prullans i la necessitat d’instal.lar un semàfor i passos de vianants a la via que creua Bellver.

En la mateixa jornada, Gilabert va mantenir una trobada amb el bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. El president de la Diputació va suggerir a Vives la necessitat que la diòcesi entri en el conveni de la Generalitat sobre restauració del patrimoni perquè els municipis puguin executar millor aquesta tasca en els edificis religiosos.