Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu disposarà de 12.000 metres quadrats per a equipaments a la zona dels Bombers

La Seu disposarà de 12.000 metres quadrats per a equipaments a la zona dels Bombers

S’hi podria ubicar el nou institut de secundària o el teatre municipal La modificació del PGOU va comptar amb el vot a favor de l’equip de govern (ERC i CIU) i el Partit Popular. El PSC-Progrés hi va votar en contra i IC-V es va abstenir
Ple Municipal Febrer 2008
05/02/2008 11:18

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet aquest dilluns l’aprovació provisional de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat, en els sectors SUD 1 i SUD 2, ubicats entre els barris de Sant Pere, Sant Antoni i el Poble Sec i la zona del parc de Bombers. Els canvis urbanístics van ser aprovats amb el vot a favor de l’equip de govern (ERC i CIU) i del Partit Popular. IC-V va abstenir-se i el PSC-Progrés hi va votar en contra.

Segons va explicar el tinent d'alcalde d’Urbanisme urgellenc, Jesús Fierro, la fusió dels dos sectors en un únic pla parcial té com objectiu aconseguir sumar 12.000 metres quadrats per a equipaments, “que es podrien destinar al nou institut de secundària o bé al teatre municipal”. Fierro també va comentar que en aquesta zona “s’hi instal.laran empreses i negocis, ja que està destinada a usos terciaris i logístics”. Per l’equip de govern, un altre dels avantatges de la reordenació de l’espai és que podrà donar sortida als veïns del barri de Sant Antoni i connectar-los amb la Seu a través del carrer Monturull, “sense necessitat que hagin de creuar la carretera”.

Des de govern es va estimar parcialment les al.legacions presentades per alguns propietaris i representants dels veïns per tal de fer l’aprovació provisional de la modificació i poder enviar el projecte a urbanisme de la Generalitat. Entre les al.legacions acceptades se’n destaca la reserva de terrenys d’equipaments i espais lliures per donar serveis als barris.

Per la seva banda, el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, es va mostrar escèptic amb els arguments de l’equip de govern per desenvolupar els sectors SUD 1 i SUD 2, i va assegurar que la decisió de modificar el PGOU és ‘precipitada’, “tenint en compte que encara hi ha d’altres zones de la Seu per treballar urbanísticament i fer una ciutat més compacta”. Mas va acusar ERC i CIU de no tenir clara la ubicació dels futurs equipaments locals i va demanar informació sobre l’ús que es vol fer del sòl destinat a equipaments de la zona dels bombers i de l'àrea de serveis. “Ningú ens ha explicat què s’hi instal.larà”, va dir Mas. Així mateix, va assegurar que aquells terrenys no serien un bon lloc per a ubicar-hi el nou institut, “ja que es tracta d’una zona allunyada i limitada per la carretera N-260”.

El Partit Popular va votar a favor de la modificació del PGOU, tot i que va demanar que el desenvolupament fos curós. Des d’IC-V, Josep Maria Carles es va abstenir i va expressar la seva preocupació per les nombroses al.legacions presentades pel veïnat. A més, va demanar també informació sobre la possible ubicació del segon institut de secundària de la Seu.