Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu disposarà del centre especial de violència de gènere a l'estiu

La Seu disposarà del centre especial de violència de gènere a l'estiu

Ho va anunciar ahir el director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, en la presentació de les accions de govern de l’Institut Català de les Dones
Carles Vega
11/01/2008 10:14

El Departament d'Acció Social i Ciutadania posarà en marxa a el Centre d'Intervenció Especialitzada en Violència de Gènere (CIE) de la Seu d’Urgell el pròxim estiu. En aquest equipament, les dones que hagin patit una situació de violència rebran assistència psicològica i jurídica. A més, la Generalitat crearà dues subdelegacions dependents del CIE de la Seu d'Urgell a Puigcerdà i Tremp.

El director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, va anunciar ahir el termini de creació del nou servei durant la presentació de les accions de govern de l'Institut Català de les Dones (ICD). La seva presidenta, Marta Selva, va explicar que el principal objectiu de l'institut és treballar per crear els mecanismes adequats per incorporar la perspectiva de les dones a l'agenda pública. Selva considera imprescindible que les polítiques de dones de la Generalitat tinguin en compte les necessitats del teixit associatiu.

Entre els objectius de l'ICD per aquest 2008 també hi ha la implementació de les polítiques de dones als municipis i els consells comarcals, així com la potenciació dels mecanismes de participació de les entitats de dones. Selva va recordar que les comarques de la demarcació de Lleida són les que tenen el major nombre d'entitats de dones, concretament 234.

L'Oficina d'Informació de l'ICD a Lleida ha atès entre els mesos de juliol i desembre 1.005 consultes. Pel que fa al servei de suport psicològic durant l'any 2007 han atès 558 consultes, la major part de les quals feien referència a situacions de violència de gènere. A través d'aquesta oficina també han fet 226 consultes d'assessorament jurídic.

Segons informa l'ACN, la coordinadora de l'ICD a Lleida, Elena Fuses, ha indicat que bona part de les consultes que fan al servei de suport psicològic són de dones en situació de violència i que al servei jurídic també arriben moltes dones que han estat víctimes de maltractaments. No obstant això, ha afegit que els casos són variats.

D'altra banda, la línia d'atenció 900 900 120, que atén les demandes relacionades amb situacions de violència contra la dona tots els dies de l'any i a qualsevol hora, ha rebut durant l'any 2007 un total de 467 trucades a les comarques de la demarcació. A més, l'ICD ha organitzat 51 tallers del programa de formació 'Eines de participació'.