Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell acull la 21a edició de les Jornades ACEBA

La Seu d'Urgell acull la 21a edició de les Jornades ACEBA

L'activitat, organitzada per Pedriatria dels Pirineus, reuneix representants de centres de salut autogestionats de Catalunya. Es durà a terme al llarg d'aquest divendres al CETAP
XXI Jornades ACEBA a la Seu d'Urgell
25/10/2018 14:01

La Seu d'Urgell serà escenari al llarg d'aquest divendres de la 21a edició de les Jornades ACEBA, una trobada anual de centres de salut autogestionats de tot Catalunya, definits com a Entitats de Base Associativa, que formen part de xarxa pública del CatSalut i que presten serveis a la població de referència. Enguany l'organització és a càrrec de la cooperativa Pediatria dels Pirineus i les ponències es duran a terme al CETAP, al Centre Cultural Les Monges.

El tema central de les jornades d'enguany és "Autogestió, professionalisme i economia social". La inauguració serà a les 10 del matí a càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; la gerent de la Regió Sanitària pirinenca, Divina Farreny; el president del Col·legi Oficial de Metges de Lleida, Íñigo Lorente; el president d'ACEBA, Ramon Vilatimó, i el president del Comitè Organitzador, Jordi Fàbrega.

La conferència inaugural la impartirà el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, que parlarà dels defectes i virtuts de la sanitat actual. Les següents ponències tractaran l'Estratègia Nacional d'Atenció Primària el nou portal Fer Salut, amb representants d'aquesta revista i del Servei Català de la Salut. Després d'una pausa, al migdia hi haurà diverses intervencions de professionals que mostraran exemples de com generar valor a la feina de les EAP. Una d'aquestes ponències l'oferirà Laura Castellarnau, en representació de Pedriatria dels Pirineus, que parlarà de la tasca que s'ha fet a la Unitat Maternoinfantil de l'Alt Urgell per disminuir el nombre de cesàries.

Les jornades continuaran a la tarda, a partir de 2/4 de 4, amb un debat sobre la vigència de l'actual model d'atenció primària, moderat per Jordi Fàbrega. Les següents ponències estaran dedicades al paper de l'hospital de referència en el treball integrat amb l'atenció primària -en base a l'experiència de l'Hospital Sant Joan de Déu- i al paper de l'economia social en la gestió dels serveis de salut.

La cloenda, a 1/4 de 7 de la tarda, serà a càrrec del director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, i es completarà amb una degustació d'aliments locals.