Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell baixa dels 100 punts en el risc de rebrot i ara no té cap grup escolar confinat

La Seu d'Urgell baixa dels 100 punts en el risc de rebrot i ara no té cap grup escolar confinat

També es mantenen baixos un dia més la velocitat de reproducció del coronavirus (a 0,59) i el percentatge de positius dels nous tests (1,45%)
Risc de rebrot actual a la Seu d'Urgell i a la resta de municipis de Catalunya (Departament de Salut)
19/02/2021 12:50

La Seu i l'Alt Urgell han confirmat un dia més, aquest divendres, la bona evolució actual pel que fa a la COVID-19. Segons les dades actualitzades avui pel Departament de Salut, el risc de rebrot a la Seu d'Urgell ha marcat un altre mínim dels darrers mesos i ja s'ha situat a nivell mitjà: a 99 punts, un dels millors indicadors actuals de tots els municipis catalans. A més a més, la velocitat de reproducció del virus també ha seguit baixant i ja està a 0,59.

Al conjunt de l'Alt Urgell, també es confirma aquesta bona situació i, de fet, aquests dos indicadors encara són més baixos: estan respectivament a 73 i a 0,55. El risc de rebrot de l'Alt Urgell és ara mateix el segon més baix de Catalunya, només per davant del Montsià, que està a nivell baix.

A més a més, aquest divendres la Seu i la comarca han deixat de tenir grups escolars confinats, després que els dos que hi havia fins ara ja han pogut tornar a les aules. I el Sant Hospital segueix amb tan sols 2 ingressats per COVID-19. Quant a la vacunació, fins ara han rebut la segona dosi del vaccí 524 persones, aproximadament un 2,5% de la població alturgellenca.

Les dades actuals també segueixen millorant a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, que manté la Rho7 per sota el límit (0,92) i té el risc de rebrot a 314, en bona part per l'augment que hi ha hagut al Pallars Sobirà (que ara està a 758) i a l'Alta Ribagorça (a 532), tot i que en aquestes dues comarques la Rho7 ja torna a estar al voltant del límit recomanat (a 1,33 i 0,93 respectivament). Tanmateix, ha repuntat el nombre total d'ingressats als quatre hospitals pirinencs, que ara és de 22.

A nivell de Catalunya, la Rho7 ha repuntat lleugerament però segueix baixa (a 0,87) i l'EPG ha tornat a baixar i està a 264. També segueixen baixant els ingressats a planta dels hospitals (2.026) i els ingressats a les UCI (613).