Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell celebra aquest dimecres la Missa del Pollet

La Seu d'Urgell celebra aquest dimecres la Missa del Pollet

Hi participarà l'Associació d'Amics Llatinoamericans a Catalunya
Amilacat
24/12/2008 11:31

L'associació Amics Llatinoamericans a Catalunya (Amilacat) de la Seu d'Urgell, que es va crear per oferir activitats de lleure i reforç escolar als joves immigrants de la Seu d'Urgell en risc d'exclusió social, acompleix el primer semestre. La secretària d'Amilacat, Marta Agudelo, fa un balanç molt positiu de la feina feta durant aquest temps en què han realitzat un seguit d'actes multiculturals. Aquest Nadal participaran activament en les litúrgies religioses de la ciutat aportant la seva tradició. L'acte més significatiu al respecte serà una ofrena al nen Jesús, vestits de pastors, a la Missa del Pollet, que serà el primer cop que se celebra en aquesta ciutat i és la versió juvenil de la del Gall.

De cara a les properes dates nadalenques, l'associació Amics Llatinoamericans a Catalunya (Amilacat) de la Seu d'Urgell, amb nens d'edats compreses entre vuit i divuit anys, participaran a les activitats religioses de la ciutat aportant la seva tradició. Segons ha explicat a l'ACN el delegat episcopal d'ensenyament del Bisbat d'Urgell, Josep Chisvert, aquest any per primer cop a la Seu d'Urgell, se celebrarà la Missa del Pollet, a les set de la tarda a la Catedral, que serà la versió juvenil de la Missa del Gall. Aquest col·lectiu serà l'encarregat de dur les ofrenes al nen Jesús, vestits de pastors, en aquesta litúrgia multicultural. Per a ells, aquest serà l'acte de cloenda de tot un seguit que han estat fent a l'església de la Missió consistents en una novena de pregàries al nen Jesús (nou dies seguits de pregàries previs al de Nadal). No serà la primera experiència d'aquest tipus, ja que per la castanyada també van optar per celebrar una festa en què van unir tradicions de diferents llocs.

Entre les activitats que du a terme l'associació, amb l'ajut de personal voluntari, cal destacar l'escola de futbol que segons la secretària d'Amilacat, Marta Agudelo, 'manté els nens molt motivats'. En aquest sentit han jugat una sèrie de partits amistosos amb l'escola de futbol del comú d'Escaldes, l'últim el dissabte 13, en què varen tornar a casa amb una copa. Van passar tot el dissabte a Escaldes, convidats pel comú (ajuntament) i rebuts per la consellera (regidora) d'esports d'aquest, Meritxell Sangrà. Van aprofitar també l'ocasió per visitar Caldea.

Agudelo mostra també la seva satisfacció en parlar de les classes de reforç escolar, 'ja que els nens estan canviant progressivament el carrer per l'adquisició de bons hàbits com el d'estudiar'. De moment assegura que es conformen amb això i tenen previst per més endavant 'començar-los a exigir resultats acadèmics'.