Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell celebra Sant Antoni sense la tradicional calderada

La Seu d'Urgell celebra Sant Antoni sense la tradicional calderada

Enguany la commemoració s'ha limitat a actes com el relleu del banderer, la missa i la benedicció dels animals. La Confraria ha fet una donació al banc d'aliments per mantenir el genuí caràcter solidari de la jornada
Benedicció dels animals en la celebració de Sant Antoni a la Seu d'Urgell
18/01/2021 17:55

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest diumenge al matí la festivitat del seu patró. De manera excepcional, enguany el programa d'actes ha estat més limitat de l'habitual, atès que s'ha descartat aquells que solen congregar més veïns, com són la popular Calderada i els Tres Tombs.

Sí que s'ha celebrat la missa solemne, a la catedral de Santa Maria d'Urgell, oficiada per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. Tot i això, aquesta vegada s'ha hagut de limitar l'aforament del recinte, tot adaptant-se a les restriccions vigents pel que fa a actes religiosos. La cerimònia va incloure el repartiment del panet beneït, que enguany anava embolcallat amb plàstic com a mesura higiènica i que també s'ha ofert a les misses anterior i posterior (a les 9 del matí i a la una del migdia) per evitar aglomeracions.

D'altres actes que s'han mantingut, adaptats al context actual, han estat el relleu del banderer i la benedicció dels animals a la plaça dels Oms. La celebració ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega; el vicealcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, la primera tinent d'alcalde, Mireia Font, i d'altres regidors i regidores de l'Ajuntament.

Tot i no poder celebrar la Calderada, la Confraria de Sant Antoni ha volgut mantenir viu l'esperit solidari amb què es va crear aquest acte, que en els seus orígens servia per proporcionar un àpat calent a la gent més necessitada de la ciutat en un dels dies més freds de l'any. Per això, enguany s'ha fet una donació d’aliments per a famílies de la Seu en situació vulnerable. A més a més, també s'ha realitzat una aportació econòmica a La Marató de TV3, que en aquesta darrera edició ha estat dedicada a la lluita contra la COVID-19.