Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell, entre els set municipis que estrenen el nou Carnet Jove Municipal

La Seu d'Urgell, entre els set municipis que estrenen el nou Carnet Jove Municipal

La nova versió de la coneguda tarja vol potenciar els avantatges en comerços i establiments de cada població. La implantació coincideix amb una campanya per captar noves empreses que ofereixin descomptes al jovent
Albert Batalla, a la presentació del Carnet Jove amb l'escut de la Seu
07/06/2018 18:30

La Seu d’Urgell és un dels set municipis catalans que participa del nou projecte del Carnet Jove Municipal, a través de la fase pilot  han presentat aquest dijous la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch. L'acte ha tingut lloc a l’Hospitalet de Llobregat i hi ha estat present l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, juntament amb els batlles dels altres municipis pioners en aquest pla: Agramunt, Manlleu, l’Hospitalet de Llobregat, Amposta, Palamós i Cambrils.

El nou Carnet Jove Municipal té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves i potenciar-ne l’ús quotidià en botigues i establiments locals, que permeti un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat. D’aquesta manera, els ajuntaments participants contribuiran a captar nous avantatges en empreses locals a través d’un pla anual de captació, alhora que promocionen el Carnet entre el jovent local.

Els àmbits prioritaris d’actuació per afegir nous avantatges a nivell local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport) i els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació). En la mateixa línia que el Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Així, es pretén que els titulars puguin trobar avantatges adaptats al seu moment vital, per exemple, en activitats culturals, cursos formatius, instal·lacions esportives, articles de llibreries, material informàtic o bé serveis de salut.

A la Seu, 1.025 titulars

Per després de l’estiu, també està previst que els consistoris iniciïn el pla de difusió. A tancament del 2017, a la Seu d'Urgell hi havia 1.025 usuaris. Pel que fa a la resta de municipis inclosos, a l'Hospitalet de Llobregat n'hi ha 17.564; a Cambrils, 2.512; a Amposta, 1.713; a Manlleu, 1.134; a Palamós, 1.194; i a Agramunt, 385.

Alta acceptació

Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet. A nivell català, la tarja disposa d’un elevat reconeixement social entre els joves, amb gairebé 550.000 titulars d’entre 12 i 30 anys i una penetració global del 34% (un de cada tres joves catalans el tenen). Aixo els dóna accés a més de de 8.300 avantatges.

Amb l’acte de presentació d’aquest matí s’inicia el procés de captació i manteniment d’avantatges per part dels set ajuntaments adherits en la fase de prova pilot. Aquest procés es farà en estreta col·laboració amb l’Agència Catalana de la Joventut, l’ens públic que gestiona el CJ. Està previst que a partir de l’octubre ja es comencin a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments, mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que la tarja d’abast nacional.