Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell es dota d'un búlder d'escalada de primer ordre

La Seu d'Urgell es dota d'un búlder d'escalada de primer ordre

La renovació de la instal·lació, al Pavelló Poliesportiu, inclou el reforçament de l'estructura, un espai infantil, nous matalassos, zona de nivell mig i avançat, una taula d'entrenament i 630 preses de diferents mides
Nou búlder d'escalada al Pavelló Poliesportiu de la Seu
05/11/2019 18:48

El Pavelló Poliesportiu Municipal de la Seu d'Urgell ja disposa d'un remodelat i ampliat búlder d’escalada. La reforma que s'hi ha dut a terme, amb una inversió total de més de 46.700 euros, permet a la zona esportiva urgellenca oferir des d'ara "un búlder de primer ordre", segons ha destacat aquest dimarts en la presentació l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega.

Segons ha recordat Fàbrega, “aquesta actuació ha estat fruit d’una demanda popular sorgida dels Pressupostos Participatius de l’any passat i que, a dia d’avui, ja és una realitat”. El batlle hi ha afegit que la nova instal·lació “és una mostra més que la Seu d’Urgell és ciutat d’esport, i com que l’esport és un dels seus motors, la ciutat necessita les millors instal·lacions esportives possibles”.

De la seva part, el regidor d’Esports, Carlos Guàrdia, ha manifestat la seva satisfacció de poder comptar amb aquest  renovat i ampliat equipament esportiu municipal que “dóna resposta a la demanda creixent de la pràctica d’aquest esport, no només en el públic adult sinó també en la base”. En aquest sentit, Guàrdia ha explicat que la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), entitat que fa ús d’aquest búlder, compta aquest curs amb 56 nens i nenes en els cursos d’iniciació a l’escalada, que aquesta mateixa tarda han estrenat les parets.

El responsable municipal hi ha afegit que “amb aquesta instal·lació puntera, el que cal fer a partir d’ara és dinamitzar-la, fer-la conèixer i que entre tots siguem capaços de crear esdeveniments o organitzar competicions perquè els practicants d’aquest esport se la facin seva”. La presentació ha comptat amb la demostració per part de dos escaladors que han estrenat l'espai.

Remodelació i ampliació

El director del Servei Municipal d'Esports, David Vallvé, ha explicat les característiques de l’actuació, que presenta diverses novetats per als usuaris:

  • Reparació del búlder de fibra de vidre amb els treballs de substitució dels matalassos existents per nous, reforçament de l'estructura de suport del búlder de fibra de vidre, repintat de la superfície amb imitació de granit, reparació dels ancoratges de les preses malmeses. També s’han retirat les parets de conglomerat que hi havia al costat del búlder de fibra de vidre. Amb aquesta intervenció, s’ha mantingut la cova ja existent i s’ha millorat el seu estat per tal que pugui seguir sent utilitzada pels escaladors debutants.
  • Instal·lació d'una zona d'escalada infantil o d'iniciació amb parets de fusta, situada al costat del búlder de fibra de vidre i amb uns 25 m2 de superfície. També s'ha equipat amb nous matalassos amb sistema de subjecció entre ells.
  • Instal·lació d'una zona d'escalada de nivell mig i avançat, amb parets de fusta, amb una alçada de 4 metres i una superfície de 140m2. Aquest espai disposa de formes verticals, zones lleugerament desplomades i desploms per mantenir la continuïtat de l'escalada. S'ha equipat també amb diferents volums, fet que permet una gran varietat de vies i dificultats canviants. Aquesta instal·lació ocupa l'espai que fins ara utilitzava el tatami i està destinada a escaladors de nivell mig, avançat i d'alt nivell. Compta amb matalassos de protecció.
  • Diferents elements addicionals destinats a l'entrenament com ara una taula d'entrenament tipus Progression i una zona de campus Moon Board amb un desplom de 40 graus, superfície de 15m2, preses específiques i sistema de LEDs.
  • 630 preses de diferents mides, deu volums d'escalada de diferents tipus (simètrics i asimètrics) i mides i els matalassos necessaris per a cadascun dels espais.