Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell estrenarà dilluns vinent el nou centre educatiu La Valira

La Seu d'Urgell estrenarà dilluns vinent el nou centre educatiu La Valira

Ja s'està duent a terme el trasllat del material escolar i muntant les aules L'edifici acollirà aquest curs l'escola de primària La Valira, que abandona els mòduls prefabricats
Centre Educatiu La Valira - Trasllat
10/09/2014 17:01

La Seu d'Urgell estrenarà dilluns que ve, inici del curs escolar, el nou centre educatiu de la ciutat: La Valira. L'edifici acollirà els alumnes de l'actual escola de primària La Valira, que fins ara estava ubicada en mòduls prefabricats al carrer de l'Orri.

Segons informa l'ACN, la directora del centre, Queralt Perera, ha manifestat la "satisfacció per disposar finalment d'unes instal·lacions adequades". De moment, ja s'està duent a terme el trasllat del material escolar i muntant les aules. Els operaris, electricistes, pintors i informàtics, enllesteixen els últims retocs a l'edifici.

El nou centre educatiu de la Seu, construït pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, és un edifici pensat per ser un institut, però amb la flexibilitat suficient perquè pugui acollir paral.lelament alumnat de primària. L'obertura a l'ESO es farà el curs vinent.

Pel que fa a les noves instal.lacions, Perera afirma que "si hem estat capaços d'estar bé en els mòduls prefabricats, en el nou centre també anirà tot bé". En aquest sentit ha remarcat que "el més important és tenir una bona comunitat educativa".

El nou institut, el curs vinent

Enguany el nou edifici només acollirà alumnes de primària, però a partir de l'any vinent passarà a funcionar com a institut i ja hi haurà alumnes de primer i segon de secundària. D'aquesta manera, La Valira passarà a ser el segon institut de la ciutat i servirà per descongestionar d'alumnat l'INS Joan Brudieu.

L'equipament, situat al parc de l'Horta del Valira, té uns 7.000 metres quadrats d'espai total. L'interior de l'edifici tindrà una superfície útil de 2.900 metres quadrats. El cost total de l'obra ha estat de 3,7 milions d'euros.

Cal recordar que el novembre de 2011, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va haver de replantejar el projecte de construcció pel canvi en les previsions demogràfiques que s'havien fet anys enrera. Per aquest motiu, es va haver de modificar la idea inicial d'una nova escola i es va decidir que l'edifici acollís un futur institut, a més d'absorbir l'alumnat de La Valira, que desapareixerà com a escola quan tots els alumnes passin a l'ESO.