Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell ha registrat des de l'inici de la pandèmia 51 positius de COVID-19

La Seu d'Urgell ha registrat des de l'inici de la pandèmia 51 positius de COVID-19

A Oliana hi ha hagut 29 casos; i a Montferrer i Castellbò, 5. La incidència del virus a l'Alt Urgell es manté baixa, i fins a dotze municipis de la comarca no han patit encara cap contagi entre els seus habitants
Evolució dels nous positius de COVID-19 les darreres sis setmanes, per regions sanitàries. Gràfic actualitzat (Dades Obertes Gencat / G. Giménez Adsuar)
23/07/2020 17:10

La Seu d'Urgell ha registrat 51 casos de positiu per COVID-19 des de l'inici de la crisi sanitària, segons s'indica a la taula de dades obertes per municipis publicada per la Generalitat i per l'analista Gerard Giménez Adsuar.

Les darreres setmanes, a la capital de l'Alt Urgell només s'ha identificat cinc nous contagis (el més recent, un infant que participava en un casal d'estiu) i un dels nous encomanats -una persona jove- ha hagut de ser ingressat al Sant Hospital per una pneumònia. Així, el percentatge de població de la Seu que ha patit un contagi per coronavirus és de només un 0,42% dels seus més de 12.000 habitants empadronats.

Pel que fa als altres principals municipis de la comarca, a Oliana fins ara hi ha hagut 29 positius entre veïns de la vila, dels quals 19 corresponen al brot detectat a la residència local de gent gran ara fa just dues setmanes. D'aquell brot també s'ha detectat un positiu a un veí de Coll de Nargó (l'únic que hi ha hagut en aquest municipi) i un més a Bassella, on fins llavors només n'hi havia hagut un altre.

A Montferrer i Castellbò, des de l'inici de la pandèmia s'hi ha detectat 5 positius; a Organyà, 2; a les Valls de Valira, 2 més; i a Ribera d'Urgellet, només 1. Aquest quatre municipis, com molts d'altres, porten ja més de sis setmanes sense que hi aparegui cap nou cas.

Municipis nets de COVID

De fet, hi ha fins a 12 municipis de l'Alt Urgell que es mantenen totalment "nets de COVID", es a dir, que el virus encara no ha afectat cap dels seus habitants. Aquest recull de dades no inclou els municipis en els quals no s'hi ha detectat cap cas, i entre aquests hi ha: Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Cabó, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixent, Peramola, el Pont de Bar, les Valls d'Aguilar, la Vansa i Fórnols.

Més contagis a Vielha i molt pocs a Sort

Pel que fa als principals municipis de la resta de l'Alt Pirineu (sempre amb dades des de l'inici de la pandèmia), a Puigcerdà hi ha hagut fins ara 44 positius, amb un percentatge de casos per nombre d'habitants semblant al de la Seu (0,48%). Per contra, Vielha e Mijaran és la capital pirinenca on hi ha hagut més contagis, amb 102 (un 1,83% de la població). A Tremp n'hi ha hagut 30 (0,51%); al Pont de Suert, 23 (1,04%); i a Sort, només 6 (0,28%).

Tot i aquests contrastos, a grans trets la regió de l'Alt Pirineu i Aran manté un percentatge total de positius baix en comparació amb la mitjana catalana. A tall d'exemple, al municipi més afectat fins ara, Aitona (Segrià), s'han infectat un 7,56% dels seus habitants (196 positius en total). El segueixen Vilalba Sasserra, Àger i els Prats de Rei, amb percentatges també propers al 7%; és a dir, 16 vegades superior al de la Seu.

Pel que fa a àrees urbanes, destaca Lleida amb un 2,38% de població contagiada des de l'arribada del virus (cinc vegades més que a la Seu) i més de 3.300 casos en total. A Barcelona, fins ara s'ha registrat més de 23.500 positius i el percentatge és de l'1,44%, el triple que a la capital de l'Alt Urgell. A l'Hospitalet de Llobregat, segon municipi més poblat de Catalunya, la mitjana puja fins a l'1,67%, amb un total de més de 4.400 casos acumulats.