Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell i la Federació Internacional de Canoa aposten per uns Campionats del Món de Piragüisme sostenibles

La Seu d'Urgell i la Federació Internacional de Canoa aposten per uns Campionats del Món de Piragüisme sostenibles

El pla fomentarà la reducció dels residus generats i el seu reciclatge. L'experiència pilot ha de servir de guia per a totes les cites mundials de l'ICF
Reunió de treball al Parc Olímpic del Segre (Foto: Ajuntament de la Seu)
02/05/2019 14:30

La Federació Internacional de Canoa (ICF) i el Comitè Organitzador dels Campionats del Món de Descens i Eslàlom en aigües braves que se celebraran a la Seu d'Urgell el pròxim mes de setembre, han acordat treballar conjuntament per organitzar una competició que sigui respectuosa amb el medi ambient. La iniciativa esdevindrà una experiència pilot que servirà com a base per a totes les cites mundials de l'ICF.

El pla d'actuació ambiental es va debatre i aprovar dimarts passat en una reunió de treball que es va dur a terme al Parc Olímpic del Segre, en la qual hi van participar, entre altres, la cap de màrqueting de la FIC, Catherine Wieser; Andrea Marcellini i Geert Hendrich, de l'Acadèmia Internacional de Ciències i Tecnologia de l’Esport de Suïssa (AISTS); el gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Vilaró; el gerent del Parc Olímpic del Segre, Francesc Ganyet; el director del Comitè Organitzador, Ramon Ganyet; i els membres del Comitè Organitzador José Manuel Cousillas i Elena Usova.

El document final té en compte l’estada dels competidors a la Seu d'Urgell, a partir del 12 de setembre, i el desenvolupament de les proves de canoa-eslàlom i descens-sprint, programades del dia 25 al 29. Entre d'altres orientacions, s’ha previst reduir al màxim la utilització de paper i substituir els envasos i coberts de plàstic per contenidors i una vaixella reutilitzable de ceràmica i vidre. D'altra banda, l’organització del servei d’alimentació als voluntaris, treballadors, atletes i públic, tindrà en compte la reducció dels residus generats i en facilitarà al màxim la recuperació i valorització. Així mateix, els WC químics seran substituïts per lavabos provisionals connectats a la xarxa.

L’Agència Catalana de Residus patrocinarà el programa de sostenibilitat aprovat conjuntament en la reunió, amb l’objectiu de reciclar el 80 per cent dels residus generats i eliminar totalment el plàstic residual.

Campanya de sensibilització

La FIC, a través del centre suís AISTS (Acadèmia Internacional de Ciències i Tecnologia de l’ Esport), prepararà el programa i en farà la seva divulgació entre els col·lectius d’esportistes i el públic assistents. L'objectiu és fer-los una crida a participar en l'organització d'una competició neta i que tingui en compte el reciclatge dels residus. També es preveu un informe final que reculli l’experiència pionera i pugui servir de guia a d'altres organitzacions de Campionats Mundials de la FIC. Les conclusions seran elevades al Comitè Olímpic Internacional.

L’impacte econòmic sobre la ciutat i la projecció social són uns dels objectius bàsics que el COI valora en la designació de les seus de campionats i esdeveniments esportius.