Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell ofereix fins al 29 de setembre l'exposició 'Forest Art', de Martí Boada

La Seu d'Urgell ofereix fins al 29 de setembre l'exposició 'Forest Art', de Martí Boada

La instal·lació es pot seguir veient a la sala La Cuina. El naturalista i investigador de la UAB hi reflecteix la seva acurada observació del medi i del paisatge
'Forest Art' (Martí Boada)
04/09/2018 18:23

La sala d’exposicions ‘La Cuina', al Centre Cultural Les Monges, segueix oferint aquest mes la instal·lació ‘Forest Art. Desemboscant’, del naturalista Martí Boada. La mostra, inaugurada el passat 3 d’agost, encara es podrà visitar fins al 29 de setembre.

‘Forest Art. Desemboscant’ neix de l'observació de la natura, leitmotiv i obsessió de l’autor, on fa les seves primeres passes per apropar les seves reflexions sobre el paisatge. L’exposició, que s’inclou en el VII Cicle d’Art Contemporani de la Seu, està oberta al públic de dimarts a divendres, de cinc de la tarda a nou del vespre, i dissabtes de deu del matí a dues del migdia. L’entrada és lliure. Paral·lelament, s'està organitzant activitats pedagògiques adreçades als alumnes de la Seu.

La primera proposta artística de Martí Boada es presenta com "una meravella i un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d’una totalitat canviant, evolutiva i arrasadora". L'autor reivindica que “la natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l’espectador es reconeix com a part de l'obra, perquè som natura”.

Martí Boada és professor titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals d'aquesta mateixa universitat. El seu treball és la conseqüència de molts anys d'observació socioecològica i esdevé una manera de divulgar la recerca naturalística a través de l'art.