Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu s'adhereix a l'Hora del Planeta

La Seu s'adhereix a l'Hora del Planeta

Aquest dissabte al vespre s’apagarà durant 60 minuts la il•luminació a les façanes de la Catedral, l’Espai Ermengol i la Torre Solsona. Diumenge a la matinada s'entra a l'horari d'estiu: a les 2 passaran a ser les 3
23/03/2018 14:55

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell se suma aquest dissabte dia 24 a l’Earth Hour (l’Hora del Planeta), una acció d’abast internacional en la qual institucions, entitats i particulars d’arreu del món apaguen la il·luminació d’edificis representatius al llarg d’una hora per tal de conscienciar de la necessitat de fer un ús racional dels recursos energètics.

Concretament, entre les 20.30 i les 21.30, a la Seu d’Urgell s’apagarà la llum a les façanes de la Catedral de Santa Maria, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i la Torre Solsona. L’apagada es fa amb el mateix horari a tot el món, tot seguint el respectiu fus horari de cada país o territori.

Des de l’Ajuntament de la Seu i des de la resta d’adherits a la campanya també s’ha fet una crida perquè particulars i empreses s’hi sumin i també apaguin la llum dels seus immobles de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.

Segons expliquen els seus impulsors, l’organització WWF, l’Hora del Planeta vol servir per alertar de com l’ús intensiu dels recursos energètics, com és el cas de l’electricitat, provoca l’acceleració del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Per això, proposen una apagada general al llarg d’una hora que serveixi també perquè, al llarg de tot l’any, la societat faci un ús més racional de l’energia i n’eviti el malbaratament o el consum innecessari.

Canvi d’horari

Cal recordar precisament que aquest cap de setmana es fa el canvi d’hora per adaptar-se a l’horari d’estiu. Aquest diumenge dia 25, a les 2 de la matinada s’haurà d’avançar una hora els rellotges, de manera que passaran a ser les 3.

  • Canvi d'hora
  • L'Hora del Planeta (WWF)