Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell va registrar 37 accidents de trànsit al 2018, onze menys que l'any anterior

La Seu d'Urgell va registrar 37 accidents de trànsit al 2018, onze menys que l'any anterior

L'informe anual s'ha explicat en la presentació d'Antonio González com a nou cap de la Policia Municipal. L'Ajuntament anuncia una remodelació del funcionament del cos, arran de la jubilació de tres agents
Presentació d'Antonio González com a nou cap de la Policia Municipal de la Seu
15/04/2019 19:55

La Seu d'Urgell va registrar al llarg de l'any 2018 un total de 37 accidents de trànsit, 11 menys que el 2017; és a dir, una reducció del 23%. Tot i això, la Policia Municipal constata que hi segueix havent casos d'atropellaments als passos de vianants, per la qual cosa demana precaució tant a conductors com a vianants i seguirà treballant per reduir aquestes i d'altres incidències.

El balanç d'accidentalitat s'ha donat a conèixer tot coincidint amb la presentació del sergent Antonio González com a nou cap de la Policia Municipal, després de la jubilació del fins ara màxim responsable del cos, l'intendent Josep Martínez. El nomenament l'ha aprovat la Junta de Govern.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Jesús Fierro, amb la presència de la plantilla policial del consistori. Batalla ha explicat que Martínez ha finalitzat la seva trajectòria en acollir-se al nou decret estatal que recull que els agents majors de 59 anys de les policies locals poden jubilar-se anticipadament. Batalla ha agraït a Antonio González haver acceptat aquest nomenament “per la responsabilitat que comporta” i li ha desitjat que "tinguin la feina justa, no més de la que ha de tenir una ciutat com la Seu d’Urgell, i que la feina que es presenti sigui de servei a la ciutadana i de gestió de la seguretat i la convivència ciutadana en el que sempre ha estat un model positiu”.

Nova organització de la Policia Municipal

Jesús Fierro ha explicat que, amb l’aplicació del nou decret estatal sobre les policies locals, la Policia Municipal de la Seu d’Urgell tindrà al llarg d’aquest 2019 un total de 5 baixes per jubilació anticipada. Al respecte, Fierro ha manifestat que “l’Ajuntament ho afronta com una oportunitat per crear una nova estructura amb l’objectiu que la plantilla quedi coberta al 100%, amb nous agents amb formació, i així poder donar encara més un millor servei”.

Així, el nou model policial de l’Ajuntament de la Seu es compondrà d’un sotsinspector, 4 caporals, 13 agents i 2 auxiliars administratius. Aquesta estructura permetrà la creació de tres grups de treball, formats per un caporal i 4 agents cadascuna, per donar servei a les tasques d’aquest cos les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Aquesta estructura es complementarà amb un caporal i 2 auxiliars administratius el dies de mercat setmanal, per la Fira de Sant Ermengol i la Festa Major, entre d’altres esdeveniments destacats. Per Fierro, “aquest nou organigrama representa un salt endavant des del punt de vista qualitatiu, que permetrà treballar millor en equip amb torns més coberts que fins ara”. El tinent d’alcalde hi ha afegit que tot això es portarà a terme mitjançant una plaça de caporal, ja convocada a través de promoció interna, juntament amb la creació de 2 places més de caporal més endavant -també de promoció interna- i que s’hi afegeix el procés en marxa per cobrir totes les places vacants d’agents que es puguin donar.

Antonio González ha remarcat que aquest nomenant és “un nou repte professional” i valora que la nova organització “servirà per continuar donant seguretat i servei a la ciutat”. González hi ha afegit que la Policia Municipal "seguirà donant servei als ciutadans davant de problemes de convivència ciutadana, prestarà servei a la via pública, realitzarà tasques de pedagogia sobre trànsit a diferents col·lectius de la ciutat i actuarà en la identificació de l’ADN de les femtes dels gossos que es recullin en mig del carrer".

Balanç accidentalitat 2018

També s’ha presentat avui l’informe sobre accidents de trànsit dins la Seu d’Urgell referent a l’any 2018, a càrrec de l’agent de la Policia Municipal Jesús Bellón. Respecte al nombre de víctimes, ha estat de 15; és a dir, 9 menys que en l’any anterior. 12 han patit ferides lleus. De la resta, 3 víctimes greus, totes tres han estat per atropellament i dues eren majors de 70 anys. L’informe policial subratlla com a fet “molt rellevant” que des de fa 7 anys no hi ha hagut cap víctima mortal al nucli urbà urgellenc.

Respecte al tipus d’accidents, 13 han estat per xoc amb un objecte fix,11 per envestida lateral, 8 per atropellament (3 dels quals el conductor s’ha donat a la fuga), 3 per encalç, 1 per col·lisió frontal i 1 per sortida de via. L’informe policial remarca que els atropellaments continuen provocant el major nombre de víctimes en general i la totalitat de les de caràcter greu.

Pel que fa a les causes dels accidents destaca que la manca d’atenció en la conducció és el principal factor, seguit per les infraccions greus de trànsit (no respectar passos de vianants, stop, cessió de pas i per alcoholèmia).

L’informe de 2018 també assenyala que la cruïlla de la carrera N-260 amb l’avinguda del Valira (davant de la benzinera) s’hi ha produït 2 accidents, un 60% menys d’accidents respecte l’any 2017 en aquest mateix punt.